AkademiEn GüncelFEATUREDİKÇUMedya

İKÇÜ’lü İletişimciler Finalde

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi (SBBF) Medya ve İletişim Bölümü öğrencileri Tuğçe Tatar ile Ali Yaman ve Tuğçe Yetgin bu yıl 9’uncusu düzenlenen ‘TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışmasında’ finale kaldı

TRT’nin, geleceğin iletişimcileri olacak üniversite öğrencilerinin eğitim faaliyetleri kapsamındaki çalışmalarına katkıda bulunmak, nitelikli ve farklı içerikler üretmelerini teşvik etmek amacıyla her yıl düzenlediği TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışmasında finale kalan eserler açıklandı. İKÇÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü öğrencilerinden Tuğçe Tatar “Ukrayna’nın Kayıp Parçası” başlıklı internet haberi ile; Ali Yaman ve Tuğçe Yetgin ise “Üçüncü Kılıç” isimli radyo draması ile yarışmanın finalistleri arasına girmeye hak kazandı.

Radyo Yayıncılığı, Görsel Yayıncılık, Dijital Yayıncılık ve İletişim Kampanyası olmak üzere 4 ana dalda, 13 farklı kategoride düzenlenen yarışmada, İKÇÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü öğrencilerinden Tuğçe Tatar Dijital Yayıncılık dalı, İnternet Haberi kategorisinde, Medya ve İletişim Bölümü Öğretim Üyesi ve İKÇÜ Haber Ajansı Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Satır danışmanlığındaki “Ukrayna’nın Kayıp Parçası” başlıklı internet haberi ile finale kaldı. 

İKÇÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü öğrencilerinden Ali Yaman ve Tuğçe Yetgin ise Radyo Yayıncılığı dalı, Radyo Drama kategorisinde, İKÇÜ Haber Ajansı Haber Koordinatörü Öğr. Gör. Seyit Köse’nin kaleme aldığı ve danışmanlığını yaptığı “Üçüncü Kılıç” adlı radyo draması ile finalist olarak yarışacak. 

29 Eylül 2023 – 2 Ekim 2023 tarihleri arasındaki GİY Haftası sonrasında yapılacak olan ödül töreninde, her kategorideki birincilere 30 Bin Türk Lirası, ikincilere 20 Bin Türk Lirası, üçüncülere ise 15 Bin Türk Lirası para ödülüyle birlikte ödül heykelciği verilecek.