AkademiEn GüncelGenelİKÇU

İKÇÜ’de 2025 – 2029 Dönemi Stratejik Plan Hazırlık Çalışmaları Başladı

Birinci ve İkinci Dönem Stratejik Planları ile kuruluş ve gelişim aşamalarını başarıyla tamamlayan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nde 2025-2029 dönemi stratejik plan hazırlık çalışmaları başladı

Rektör Prof. Dr. Saffet Köse’nin başkanlığında toplanan Strateji Geliştirme Kurulu, yeni döneme ilişkin atılacak adımları masaya yatırdı. Bu döneme kadar yapılan çalışmalardan önemli çıktılar elde edildiğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, Strateji Geliştirme Kurulu olarak katılımcı ve iş birliklerine önem veren bir yaklaşımla bölgenin ve ülkenin kalkınmasına yönelik gereksinimleri ulusal ve uluslararası düzeyde karşılamaya devam edeceklerini kaydetti.

Sürekli İyileştirme Anlayışıyla Çalışmaya Devam Ediyoruz

İKÇÜ’nün geçmiş dönemlerdeki stratejik plan çalışmalarına değinen Rektör Prof. Dr. Köse, “İkinci planın çalışmalarına, ilk planımızın uygulama döneminde edindiğimiz tecrübeler ışığında daha bütüncül bir yaklaşımla ve katılımcılık esasını en üst seviyede uygulayarak 2018 yılında başlamıştık. 2019 yılında çalışmaları tamamlanan 2020-2024 Dönemi Stratejik Planı ile üniversitemizde yürütülen tüm süreçlerde kaliteli hizmet sunmak, paydaş memnuniyetini ve bilimsel eğitimin niteliğini artırmak hedeflendi. İKÇÜ çalışmalarını, bilimsel araştırmaların yanı sıra öğrencilerine sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da en iyi imkânları sunmayı sağlama çabası içinde, sürekli iyileştirme anlayışıyla devam ettirmektedir” diye konuştu.

Hedef Bilginin Değere Dönüşmesi 

Stratejik yönetimin önceliğinin hedef belirlemek olduğunu belirten Rektör Köse, ölçülebilir çıktılar için planlama aşamasında gerekli çalışmaların titizlikle yapılmasının önemine vurgu yaptı. Rektör Prof. Dr. Köse, “Kaliteli bilimsel eğitimin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da öğrencilerimizin tüm imkânlara sahip olması üniversitemizin önceliğidir. Bilimsel araştırma yeteneğimizin arttırılması, lisansüstü eğitim ile Ar-Ge faaliyetlerimizin bütünleştirilmesi, bilginin değere dönüştürülmesi ve insan kaynağımızın daha da zenginleştirilmesi yeni stratejik planımızın ana eksenini oluşturmaktadır. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’ni geleceğe taşımada çok önemli işlev göreceğine inandığım yeni stratejik planın başarılı bir şekilde uygulanması başta yöneticilerimiz olmak üzere tüm personelimizin özverili çalışmalarına bağlıdır. Ben çalışmalarımıza katkıda bulunan paydaşlarımıza teşekkür ediyor, başarılı çalışmalar diliyorum” dedi. 

Strateji Geliştirme Daire Başkanı Erkan Küçükkılınç’ın Stratejik Geliştirme Kuruluna yönelik olarak, 2025-2029 Dönemi Stratejik Plan hazırlık sürecine ilişkin yürütülecek çalışmalar hakkında gerçekleştirdiği sunum ile devam eden toplantı, görüş alışverişi ve önerilerin dinlenmesi ile son buldu.