En GüncelİKÇUKongreSağlık

“Uluslararası 3. Sağlıklı Büyüyen Çocuk Kongresi” İçin Geri Sayım Başladı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ev sahipliğinde, 5-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan Uluslararası 3. Sağlıklı Büyüyen Çocuk Kongresi için geri sayım başladı

Türkiye’nin İlk Multidisipliner Pediatri Kongresi olma özelliğini taşıyan ve İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse’nin Onursal Başkanı olduğu Uluslararası 3. Sağlıklı Büyüyen Çocuk Kongresi, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ev sahipliğinde gerçekleşecek. 

İKÇÜ paydaşlığında, Büyüyen Çocuk Derneği ile Pediatri Uzmanlık Akademisi Derneği (PUADER) işbirliği ile düzenlenen kongrenin bu yılki teması, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen kesim olan çocuklar özelinde “Deprem ve Çocuk Sağlığı” olarak belirlendi. 

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Çiğli Yerleşkesindeki konferans salonlarında gerçekleşecek olan kongrede, “Deprem ve Çocuk Sağlığı” temasının yanında; çocuk sağlığı ile ilgili en önemli konular, alanında uzman konuşmacılar tarafından derinlemesine ve en güncel haliyle multidisipliner bir bakış açısı ile ele alınacak. Uluslararası ölçekte hekimlerin, hemşirelerin, diyetisyenlerin, fizyoterapistlerin ve diğer sağlık profesyonellerinin çalışmalarıyla katkıda bulunacağı kongre panellerin, konferansların, sözlü ve poster bildiri sunumlarının yanı sıra en yeni ve en güncel konuları içeren kapsamlı bir kurs programına da sahne olacak. Kongre kapsamında düzenlenecek kurslar arasında Anemi Kursu, Büyüme Kursu, Beslenme Kursu, Karbonhidrat Sayımında Multidisipliner Yaklaşım Kursu, Ketojenik Diyet Tedavisine Multidisipliner Yaklaşım Kursu, Çocuklarda İlaç Yönetimi Kursu, Riskli Bebeğe Yaklaşım Kursu, Temel İstatistik Kursu ve Bilimsel Makale Yazma Kursu bulunuyor.