En GüncelGenelİKÇUSosyal

Rektör Köse, İKÇÜ’lü Gazilerle Buluştu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle İKÇÜ’nün idari birimlerinde görev yapan gazileri makamında ağırladı

Gazileri bu anlamlı gün vesilesiyle misafir etmekten duyduğu memnuniyeti paylaşan Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, İKÇÜ’nün gelişimine çalışmalarıyla güç katan tüm gazilere teşekkürlerini iletti.

İstiklalimiz İçin Hiçbir Fedakârlıktan Kaçınmadılar

“Her bir kıymetli gazimize üniversitemiz adına teşekkürlerimi sunuyorum” diyen Prof. Dr. Köse, milletimizin istiklal ve istikbalinin muhafazası için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, cesaret timsali gazilerin kendileri için baş tacı olduğunu vurguladı. Rektör Prof. Dr. Köse,  “Ölürsek Şehit, kalırsak Gazi oluruz’ diyerek, egemenliği uğruna şehit ve gazi olmaktan asla kaçınmayacak bir milletin mensuplarıyız. Baş tacımız olan kahramanlarımızın istek ve taleplerini yerine getirmek bizlerin en önemli vazifelerindendir. Her zaman kendilerinin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Gazilerimize Minnet Borçluyuz

Şanlı gazilerimize minnet borçlu olduğumuzun altını çizen Prof. Dr. Saffet Köse, “Çanakkale’den, Kurtuluş Savaşı’na, Kore’den Kıbrıs’a; vatanımıza göz diken dış düşmanlara ve teröre karşı ülkemizin her karış toprağında tarih boyunca şanlı mücadeleler verildi. Vatanımızın ve devletimizin bekası için 15 Temmuz’da milletimizin verdiği destansı mücadele, bunun son örneğiydi. Vatanımıza, bayrağımıza ve istiklalimize uzanan her eli kıran şanlı gazilerimizin Gaziler Gününü kutluyor, şükran ve minnetlerimi sunuyorum. Bu vesile ile aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihâl eden muhterem gazilerimizi de rahmetle ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

Tek tek söz alarak duydukları memnuniyeti dile getiren İKÇÜ’nün kahraman gazileri ise desteğini daima hissettikleri Rektör Prof. Dr. Köse’ye hassasiyeti ve içtenliği için teşekkür etti.

Ziyaret, Kurumsal İletişim Koordinatörlüğünce hazırlanan hediyelerin Rektör Köse tarafından gazilere takdim edilmesi ve günün anısına hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile son buldu.