AkademiEğitimEn GüncelİKÇU

İKÇÜ Personeline Kamu İhale Mevzuatı Eğitimi 

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı’nın üniversite akademik ve idari personeline yönelik planladığı ve Kamu İhale Kurumu Eğitim Dairesi Başkanlığı uzmanları tarafından üç gün boyunca verilecek olan Kamu İhale Mevzuatı Eğitimi başladı

İKÇÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı’nın Hekim Hacı Paşa Konferans Salonunda düzenlediği ve Kamu İhale Kurumu Eğitim Dairesi Başkanlığı’ndan Kamu İhale Uzmanları Abdullah Cangir ile Muhammed Bulut tarafından gerçekleştirilen eğitim programına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Akbulut, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Özer Kaya, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikri Salman, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerem Batır, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hatice Yıldırım Sarı ve Strateji Geliştirme Daire Başkanı Erkan Küçükkılınç ile çok sayıda akademik ve idari personel katıldı. Kamu ihale mevzuatının temel kavramlarına ve uygulamalarına dair güncel bilgilerin paylaşılması amacıyla düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan İKÇÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanı Erkan Küçükkılınç, Kamu İhale Kurumu uzmanlarına teşekkür ederek sözlerine başladı. Küçükkılınç, üç gün boyunca devam edecek olan eğitim programına İKÇÜ personelinin etkin ve verimli bir şekilde katılım sağlayacağına ve eğitimin faydalı geçeceğine inandığını belirtti. 

Eğitim Programı Önemli Bir Kazanım Sağlayacak

Kamu kurumlarının mal ve hizmet alımlarını, yapım işlerini ve danışmanlık hizmetlerini düzenlemek ve ihale süreçlerini denetlemek amacıyla oluşturulan Kamu İhale Mevzuatında, 2022 yılı Ekim ayından itibaren e-ihale sürecine geçilmesi nedeniyle değişiklikler yapıldığını belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Akbulut, bu değişikliklerin ele alınması amacıyla düzenlenen eğitim programının İKÇÜ personeline önemli bir kazanım sağlayacağını vurguladı. Kamu ihale süreçlerinin şeffaf, adil ve rekabetçi bir şekilde yürütülmesinin ülke ekonomisinin sağlıklı bir şekilde büyümesine katkı sağlaması açısından son derece önemli olduğunun altını çizen Prof. Dr. Akbulut, kamu kurumlarının iç kontrol mekanizmaları sayesinde ihalelerdeki riskleri tanımlaması, önlemesi ve yönetmesinin mevzuata ilişkin güncel bilgilere sahip olunmasıyla mümkün olacağını kaydetti. 

En Güncel Hükümler Ele Alınacak

İhale süreçlerinde karşılaşılabilecek yolsuzluk, usulsüzlük ve hataları önlemek; kamu kaynaklarının doğru ve şeffaf bir şekilde yönetilmesini sağlamak için bu tür eğitim programlarının personel açısından bir fırsat oluşturduğuna değinen Prof. Dr. Süleyman Akbulut, “Bu üç günlük eğitim sürecinde, Kamu İhale Mevzuatının en güncel hükümleri hakkında bilgi sunacak olan uzmanlarımız özellikle elektronik ihaleler, yapım işleri ihaleleri, mal ve hizmet alım ihaleleri gibi kritik başlıkları da detaylı olarak ele alacaklar. Bu aşamada uzmanlarımız hem güncel teorik bilgiyi aktaracak, hem de pratik uygulamaları örneklerle açıklayarak sizlere katkı sağlayacaklar” ifadelerini kullandı. Programın daha verimli hale gelmesi için, personelden soru ve katkılarıyla eğitime etkin bir katılım beklediklerini dile getiren Prof. Dr. Akbulut, programın sonunda ise katılımcılara katılım belgesi verileceğini bildirdi. 

Kamu İhale Mevzuatı Eğitimi birinci gün programı, açılış konuşmalarının ardından Kamu İhale Kurumu Eğitim Dairesi Başkanlığı’ndan Kamu İhale Uzmanı Abdullah Cangir’in “4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu Ortak Hükümler” başlıklı sunumu ile devam etti.