AkademiEn GüncelFEATUREDİKÇUTeknoloji

Rektör Köse’den TEKNOFEST İKÇÜ Ekibine Tam Destek

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhsin Akbaş, Prof. Dr. Yasin Bulduklu ve Prof. Dr. Süleyman Akbulut ile birlikte, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST’in İzmir etabında yerini alan İKÇÜ standını ziyaret etti

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen, Türkiye’nin teknoloji alanındaki atılımlarının göstergelerinden biri olan TEKNOFEST’in ikinci gününde İKÇÜ çadırını ziyaret eden Prof. Dr. Köse, ülkemizin geleceğine yön verecek projelere imza atan gençlerle gurur duyduğunu ifade etti. İKÇÜ Formula, İKÇÜ Papalagi, İKÇÜ Susona, İKÇÜ Rai, İKÇÜ Team EFE takımlarının da yer aldığı çadırda, projeleriyle ilgili öğrencilerden detaylı bilgi alan Prof. Dr. Köse, tüm takımların üyelerini tebrik etti.

En Büyük Güç ‘Gençlerimiz’

Türkiye’nin teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda gençlerin gösterdiği farkındalığın oldukça önemli olduğunu kaydeden Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın “TEKNOFEST, şu anda tüm gücüyle ülkemizin geleceğine farklı bir ufuk çizgisi. En büyük güvencemiz ve umudumuz TEKNOFEST kuşağıdır” sözlerini hatırlatarak; “Türkiye’nin milli teknoloji hamlesi hedefinde kilit rol oynayan gençlerin, kendi teknoloji projelerini geliştirmeleri ve üretmelerini destekleyen TEKNOFEST, geleceğin teknolojilerini şekillendirmek, özellikle genç nesillerimize bu şuuru aşılamak için önemli bir misyonu başarıyla yürütüyor. Milli Teknoloji Hamlesi’nin başarıyla gerçekleştirilebilmesi için elimizdeki en büyük gücün gençlerimiz olduğunu düşünüyorum. Gençlerimizin her alanda yüksek teknolojiyi milli ve özgün olarak geliştirme iddiasına şahit olmak bizlere gurur veriyor” dedi.

Tüm İmkânlarımızı Öğrencilerimiz İçin Seferber Ettik

İKÇÜ olarak festivale katılmaktan mutluluk duyduklarını aktaran Prof. Dr. Köse, “Bu gurura katkı sunan, Türkiye’nin her köşesinden festivale katılan, bilime olan ilgisini yaptıkları projelerle ortaya koyan her evladımızı; ülkemizin gelişimini çok daha yüksek noktalara taşıyacak bilim insanları, mucitler, pilotlar, mühendisler, matematikçiler ve fizikçiler olarak görüyoruz. İKÇÜ olarak ekipman altyapısı, malzeme desteği, fiziki mekân ve lojistik anlamlarında tüm imkanlarımızı öğrencilerimizin çalışmaları için seferber ettik. Onların başarılı çalışmalarıyla bizlere dönüşü gurur vesilemiz” diye konuştu.

Festivale gelen ziyaretçilerden yoğun ilgi gören İKÇÜ standındaki incelemelerini tamamlayan Prof. Dr. Köse, gençlerle bol bol fotoğraf çektirdi.