AkademiEğitimEn GüncelİKÇUSpor

İKÇÜ Turizm Fakültesi International Conference on Sports and Education’da

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi, Roma Sapienza Üniversitesi ile Mine Vaganti NGO (MVNGO) ve NGO NEST Berlin kurumlarının ortaklığıyla 24 Kasım 2023 tarihinde Roma’da düzenlenecek olan “International Conference on Sports and Education 23 (ICSE)” etkinliğinin hazırlıkları başladı

Toplumun, eğitimin ve yaşam tarzının spor yoluyla nasıl etkilenebileceğini keşfetmeyi amaçlayan ICSE 23, “Spor Yoluyla Eğitim Metodolojisinin Entegrasyonu”, “Sağlıklı Bir Yaşam Tarzı İçin Spor”, “Spor Turizmi”, “Etkinlikler ve Geleneksel Oyunlar”, “Spor Yoluyla Güçlendirme” ve “Spor Profesyonelleri İçin Kariyer Yolu” ana temalarında gerçekleştirilecek. Olimpiyat sporcuları ile eğitim, turizm ve sağlıklı yaşam alanlarında çalışmalar yapan uzman isimlerin katılım sağlayacağı uluslararası programda, İKÇÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre Güler ve Turizm Rehberliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Volkan Altıntaş da konuşmacı olarak yer alacak.

Bu kapsamda, etkinliği destekleyen paydaşlardan biri olan Mine Vaganti’nin yetkilisi Johannes De WaaL İKÇÜ Turizm Fakültesi’ne ziyarette bulundu. Dekan Prof. Dr. Mehmet Emre Güler ve organizasyon yürütücüsü Prof. Dr. Volkan Altıntaş ile De Waal arasında gerçekleşen toplantıda, etkinliğe dair detaylar, potansiyel ikili iş birlikleri, spor ve turizm konularında ortak projeler gibi konularda görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca, etkinliğin gelecek dönemde İzmir’de gerçekleştirilmesine yönelik fikirler de paylaşıldı.