En GüncelFEATUREDİKÇUTeknoloji

İKÇÜ Teknoloji Topluluğundan TEKNOFEST’te Birincilik

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Teknoloji Topluluğu bünyesinde bulunan Papalagi İHA Proje ekibinin üyesi Ozan Aygün, TEKNOFEST İzmir’de ziyaretçilerden yoğun ilgi gören ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Ulusal Gözlemevi (TUG) standında yapılan Astro Bilgi Yarışmasında birincilik kazandı

Astronomi bilgisine güvenen gök bilim meraklılarının yoğun ilgi gösterdiği yarışmaya katılan, doğru cevapları en hızlı şekilde veren İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Aygün, birinci olarak teleskop ödülünün sahibi oldu.

Ödülünü TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın elinden alan Aygün, doğum gününe denk gelen bu özel günde, böyle bir ödül aldığı için yaşadığı heyecanı paylaştı. İki yıldır üyesi olduğu İKÇÜ Teknoloji Topluluğu ve takımı Papalagi’de yaptıkları projeler hakkında TÜBİTAK başkanına bilgi veren Aygün, Prof. Dr. Hasan Mandal ile başarısını paylaşmanın ayrı bir gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Mandal’dan Sürpriz İKÇÜ Standı Ziyareti

Aygün’ün doğum gününü kutlayarak ödülünü teslim eden TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, İKÇÜ standına sürpriz bir ziyarette bulundu. Topluluk bünyesinde yaptıkları başarılı projelerle birçok yarışmada İKÇÜ’yü temsil eden; Papalagi İnsansız Hava Aracı Takımı, Susona İnsansız Su Altı Aracı Takımı, Bioarmtech Robotik Protez Kol Takımı üyesi gençlerle bir süre sohbet eden Prof. Dr. Mandal, araçların gelişimi hakkında bilgi alarak, görüşlerini paylaştı.

Stant ziyareti sonrasında gençlerle hatıra fotoğrafı çektiren Prof. Dr. Mandal, İKÇÜ’lü öğrencilerin gösterdikleri özverili çalışmaların takdire şayan olduğunu belirterek başarı dileklerini iletti.