AkademiEğitimEn GüncelİKÇU

İKÇÜ, Endonezya UIR Üniversitesi İle İş Birliği Protokolü İmzaladı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ile Endonezya Riau İslam Üniversitesi (UIR) arasında akademik iş birliklerine yönelik bir protokol imzalandı

İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse ile UIR Rektörü Prof. Dr.H. Syafrinaldi arasında imzalanan protokol, iki üniversitenin eğitim ve araştırma alanlarında ortak çalışmalar geliştirmesi ve öğrenci ve öğretim elemanı değişimi alanlarında iş birliğini içeriyor.

Rektörlük Senato salonunda Endonezya’dan gelen akademik heyeti ağırlayan Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, Türkiye ile Endonezya arasında yürütülecek ortak akademik çalışmaların, bilim camiasına da fayda sağlayacağını ifade etti. 

Dünya Üniversiteleriyle Yakın Temas

Uluslararasılaşmaya verdikleri önem noktasında tüm dünya üniversiteleriyle daima yakın temas halinde olduklarını aktaran Rektör Prof. Dr. Köse, “Bu protokolün iki üniversite için de hayırlı olmasını, iki ülkenin bilimsel gelişmelerine ivme kazandırmasını ve bilimsel faaliyetlere katkı sunmasını temenni ediyorum. Bu buluşma umarım yeni etkileşimlerimizin bir başlangıcı olur.  Dünyada en büyük nüfusa sahip Müslüman ülke olan Endonezya’ya bir ziyarette bulunmuştum. Bilimsel ve teknik anlamda güçlü bir ülke olduğunu biliyorum. Türkiye de bilimsel anlamda büyük bir gelişmeye sahip. İKÇÜ de yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen hızlı bir gelişme içinde. İki üniversitenin bilimsel birikimini bir araya getiren bu protokolün dünyada gelişen bilimsel çalışmalara katkıda bulunmasını umuyorum” dedi.

İKÇÜ İle Ortak Çalışmalarda Bulunmak İstiyoruz

Mühendislik Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Sosyal ve Siyasal Bilgiler Fakültesi, İktisat Fakültesi, Ziraat Fakültesi, İletişim Fakültesi, Psikoloji Fakültesi, İslam İlimleri Fakültesi gibi akademik birimlere sahip olduklarını ifade eden UIR Rektörü Prof. Dr.H. Syafrinaldi de İKÇÜ ile ortak çalışmalarda bulunmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti. 1962 yılında kurulan Riau Eyaletindeki en eski vakıf üniversitesi oldukları bilgisini veren Prof. Dr.H. Syafrinaldi, iki üniversite ilişkilerinin gelişmesine önem verdiklerini ve bu kapsamda yapılacak çalışmalara katkıda bulunmaya hazır olduklarını kaydetti. 

Beraberindeki akademik heyetle birlikte iki gün boyunca Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kocabaş rehberliğinde İKÇÜ’de misafir olarak ağırlandıklarını ve üniversitenin tüm araştırma geliştirme, laboratuvar olanakları hakkında bilgi edindiklerini ifade eden Prof. Dr.H. Syafrinaldi, İKÇÜ ile bundan sonraki süreçte daha yakın temasta bulunma arzusunda olduklarını aktardı. 

İmza töreni iki rektör arasında hediye takdimi ile son buldu.