AkademiEğitimEn GüncelFEATUREDİKÇU

Rektör Köse’den TÜBİTAK’ta Projeleri Kabul Gören Öğrencilere Başarı Belgesi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu(TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) “Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programları” kapsamında projesi desteklenmeye değer bulunan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) öğrencilerine İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse tarafından başarı belgesi takdim edildi

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ile 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/1. dönemi başvuru destek sonuçlarına göre 78 projesi kabul edilen İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nde projesi desteklenmeye değer bulunan öğrenciler için belge takdim töreni düzenlendi. Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü ile Proje Genel Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen törende, öğrenciler belgelerini Rektör Prof. Dr. Saffet Köse’nin elinden aldı. Törene Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhsin Akbaş, Prof. Dr. Yasin Bulduklu ve Prof. Dr. Süleyman Akbulut ile çok sayıda öğrenci katıldı. 

Sizler Bizim Yüz Akımızsınız

Törende bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, bilim ve teknolojiye duyulan ilgiyi teşvik eden ve araştırma becerisi kazandıran TÜBİTAK projelerinin, geleceğin akademisyenleri ve araştırmacıları olacak öğrenciler için son derece önemli olduğunun altını çizdi.  “Sizler bizim yüz akımızsınız ve geleceğe güvenle bakmamıza vesile oluyorsunuz” diyen Rektör Prof. Dr. Köse, örnek olacak başarılarından dolayı öğrencileri tebrik etti. Öğrencilerin henüz lisans eğitimi düzeyindeyken sorunlara akılcı ve kalıcı çözümler bulmaya yönelik bilimsel projeler üreterek ülkemizin ve insanlığın geleceği için sorumluluk almalarının çok değerli olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Köse, özellikle son yıllarda ülkemizin bilim ve teknoloji alanında önemli atılımlar yapmasında bu projelerin büyük katkı sağladığına vurgu yaptı. Rektör Prof. Dr. Köse, “Bilim, sorunların üstesinden gelmeye, tüm canlıların hayatını kolaylaştırmaya ama aynı zamanda gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmaya hizmet etmelidir. Her bir öğrencimizin bu motivasyonla daha büyük başarılar için çaba göstereceğine olan inancımı burada özellikle ifade etmek istiyorum. Daha çok öğrencimizin böyle çalışmaların içinde olmasına yönelik yoğun çalışma içindeyiz. Tüm öğrencilerimiz üniversitemizin olanaklarını kullanarak yeni fikirler üretmeli ve toplumumuza değer katacak çalışmaların içinde bulunmalılar. Sizler, bu başarılarınızla esasen onlara da örnek olacak, üniversitemizin daha yüksek seviyelere ulaşmasına katkıda bulunacaksınız” diye konuştu. 

Hedefimiz Her zaman En İyi Olmak

Akademik çalışmaların disiplini, azmi, sabrı ve işbirliğini gerektirdiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Köse, bilimin ve teknolojinin heyecanını hissetmenin ise ödüllerin en büyüğü olduğunu kaydetti. Rektör Prof. Dr. Köse, “2209 A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2023 yılı 1. Çağrısında yaptığımız 90 proje başvurusundan 70’inin desteklenmeye değer bulunması önemli bir başarıdır. Bu proje sayısı ile üniversitemiz İzmir üniversiteleri arasında 2. sırada yer almıştır. Tüm başvuru yapan üniversiteler arasında 21. sırada yer almış olmamız ise bizi gelecek adına daha büyük beklentilere yöneltiyor. Yine “2209 B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2023 yılı 1. çağrısında yaptığımız 17 proje başvurusunun 8 tanesinin desteklenmeye hak kazanması da gurur verici. Bu proje sayısı ile de üniversitemiz İzmir üniversiteleri arasında 2. sırada yer almıştır. Üniversitemizin, başvuru yapan tüm üniversiteler arasında 7. sırada yer alması da beklentilerimizi destekliyor. Burada TEKNOFEST standında birinci olan arkadaşlarımızı ve 2242 TÜBİTAK öğrenci projesinde ödül alan öğrencilerimizi de tebrik etmek istiyorum. Projelerin sayısını daha da artırmak için tüm ekibimizin en üst düzeyde performans göstermesi gerektiğinin, hedefimizin her zaman ‘en iyi olmak’ olduğunun altını çiziyor, projesi geçen tüm öğrencilerimizi yürekten kutluyor, danışman hocalarımıza ve emeği geçen yönetici ve idari personellerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Program, açılış konuşmasının ardından, başarı belgelerinin Rektör Prof. Dr. Köse tarafından takdim edilmesiyle son buldu.