EğlenceEn GüncelİKÇUSosyal

Rektör Köse’den Öğrenci Topluluklarına Tam Destek

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık, Kültür ve Spor Daire (SKS) Başkanlığı tarafından düzenlenen 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Oryantasyon Programının son gününde İKÇÜ’lü gençlerin heyecanına ortak olan Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, öğrenci toplulukları ile bir araya geldi

Fuaye alanındaki stantları tek tek dolaşan, gençlerle bol bol sohbet eden Rektör Köse, toplulukların yaptığı faaliyetler hakkında üyelerinden bilgi alarak öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

Prof. Dr. Köse’ye, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu, Genel Sekreter Nurettin Memur, SKS Daire Başkanı Öğr. Gör. Dr. Yeliz Doğru, Öğrenci Konseyi Başkanı Berkay Sırakaya da eşlik etti.

Toplumun Sorunlarına Kulak Veren Duyarlı İKÇÜ’lüler

İKÇÜ’nün zengin çeşitlilikte bir topluluk yelpazesine sahip olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Köse, sosyal hayata katkı sağlayan toplulukların düzenlediği etkinliklerde katılımcı olmanın eğitim hayatındaki başarıyı da arttıracağını kaydetti. Rektör Prof. Dr. Köse, “Öğrencilerimiz yalnızca akademik gelişime değil, dünya üzerindeki çeşitli sorunlara da duyarlı olarak mezun olmalıdır. Topluluklarımızın yer aldığı etkinlik, seminer ve konferanslar bizleri de heyecanlandırmaktadır. Faal bir üniversite hayatınız olursa mezuniyet sonrası dönemde de güçlük yaşamazsınız. Toplumun sorunlarına kulak veren daha duyarlı bireyler yetiştirmek için öğrencilerimizden topluluklarımızdan gelen her öneriye katkı sağlamak bizleri memnun edecektir” dedi.

Fırsatları Öğrenciyken Değerlendirin

Ortak etkinlikler ile takım çalışması, zaman yönetimi, proje geliştirme gibi yetkinliklerin geliştiğine işaret eden Prof. Dr. Köse, “Araştıran, sorgulayan, düşünen ve üreten bir nesle ihtiyaç duyan dünyamızda artık sosyal zekânın da ölçüldüğünü görmekteyiz. O açıdan zamanınızı boşa geçirmek yerine sosyalleşmenizi sağlayacak faydalı etkinliklere ayırmalısınız. Çünkü değerli olan, bu fırsatları öğrenciyken değerlendirmektir.” diye konuştu.