AkademiEğitimEn GüncelİKÇUKongreSağlık

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Milano’da Düzenlenen MS Kongresinde

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü akademisyenleri İtalya’nın Milano kentinde düzenlenen Multipl Skleroz (MS) kongresine katıldı

İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Turhan Kahraman ve Arş. Gör. Dr. Zuhal Abasıyanık Multipl Skleroz alanında dünyanın en geniş katılımlı kongresi olarak bilinen ve MS araştırma ve tedavisindeki en son gelişmeleri ve keşifleri paylaşmak üzere 100’den fazla ülkeden yaklaşık 9.000 araştırmacı, klinisyen ve uzmanı bir araya getiren, The European Committee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis (ECTRIMS)” ile “Americas Committee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis (ACTRIMS)”in Milano’da ortak düzenlediği MS kongresine katıldı. 

Dünyanın çeşitli ülkelerinden 240’tan fazla konuşmacının katılımıyla 9’uncusu gerçekleşen kongrede İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Turhan Kahraman “Multipl Sklerozda Semptomatik Tedavi” konulu oturumda oturum başkanlığı yaptı. 

Kongreye davetli konuşmacı olarak katılan Arş. Gör. Zuhal Abasıyanık ise “Multipl Sklerozda Objektif Yorgunluk” başlıklı bir sunum yaptı. Arş. Gör. Dr. Zuhal Abasıyanık ayrıca “Discriminative validity of three self-report questionnaires assessing dual-task difficulties in people with MS: an international study within the RIMS network” başlıklı uluslararası çalışmayı sözel bildiri olarak sundu. 

İKÇÜ’lü akademisyenler ayrıca üç poster bildiri sunumu ile kongreye katkıda bulundu.