EğitimEn GüncelİKÇUMedyaSinema

Prof. Dr. Demirkıran “Cumhuriyet Aydınlanması ve Türk Belgesel Sineması” Konulu Konferans Verdi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü Görsel İletişim ve Tasarım Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cenk Demirkıran, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde “Cumhuriyet Aydınlanması ve Türk Belgesel Sineması” başlıklı konferans verdi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) SBBF Medya ve İletişim Bölümü Görsel İletişim ve Tasarım Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cenk Demirkıran, konferansta Türkiye’de Cumhuriyet aydınlanmasının belgesel sinemadaki etkisini anlattı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı dolayısıyla düzenlediği “Cumhuriyet Sohbetleri” programının konuğu olan Prof. Dr. Demirkıran, ESOGÜ Prof. Dr. Fazıl Tekin Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansta, Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren arkeolojik ve etnografik araştırmalarda elde edilen bulguları yurt içi ve yurt dışına duyurmak üzere çekilen filmlerinden örnek sahneler göstererek, Cumhuriyetin bilim temelli bakış açısının belgesel filmlerdeki yansımalarını anlattı.

Konferansın ardından Prof. Demirkıran’a katılım belgesi takdim edildi. Konferans sonrasında ise Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, makamında ağırladığı Prof. Dr. Demirkıran’a “Cumhuriyet Sohbetleri” programına yaptığı katkıdan dolayı teşekkür etti.