EğitimEn GüncelİKÇUSağlık

İKÇÜ’de Meme Sağlığı Sempozyumu Düzenlendi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi Öğrenci Topluluğu İKÇÜ EMSA ile İzmir Meme Hastalıkları Derneği tarafından Meme Sağlığı Sempozyumu düzenlendi

Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri çerçevesinde İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Hekim Hacı Paşa Konferans Salonunda düzenlenen ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Kemal Atahan, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Beyza Özçınar, İKÇÜ Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Funda İfakat Tengiz, İKÇÜ Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Asya Banu Babaoğlu, Doç. Dr. Merve Gürsoy Bulut ve Doç. Dr. Betül Bolat Küçükzeybek’in konuşmacı olarak katıldığı sempozyumu çok sayıda öğrenci izledi. 

Sempozyumda, meme kanserinin erken tanı ve teşhisinin önemi üzerinde duruldu. Kendi Kendine Meme Muayenesi (KKMM) uygulamasına dair detayların aktarıldığı ve meme kanserinin tedavi sürecine ilişkin bilgilerin paylaşıldığı sempozyum tıp eğitimi, genel cerrahi, radyoloji ve patoloji gibi alanların konuyla ilgili bakış açılarının sergilenmesi ile multidisipliner bir şekilde gerçekleşti. 

Meme kanserine yönelik farkındalık sağlamayı amaçlayan sempozyumun sonunda, meme kanserinin erken teşhisi açısından son derece önemli olan Kendi Kendine Meme Muayenesi (KKMM) uygulama atölyesi düzenlendi. Katılımcılara KKMM’nin nasıl yapılacağı ile alakalı uygulamaların gösterilmesinin ardından, meme kanseri şüphesinde hangi sağlık kuruluşlarına başvurulması gerektiği hakkında da bilgiler verildi.