AkademiEğitimEn GüncelİKÇU

Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi tarafından, öğrencilere fakülte ve alanla ilgili bilgi vermek amacıyla toplantı düzenlendi

İKÇÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya, Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Yeşim Özkan, Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Önal ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kafalı ile fakülte akademik ve idari personelleri ve öğrenciler katıldı. 

Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Yeşim Özkan, fakültenin tarihçesi hakkında detaylı bilgiler verdi. 2010 yılında kurulan ve 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında ilk öğrencilerini alan fakültenin, sektörle iş birliği olanaklarına ve yapılan Erasmus anlaşmaları çerçevesinde yurt dışı öğrenim hareketliliği imkanlarına değinen Prof. Dr. Özkan, İzmir gibi denizle bağlantısı olan ve denizcilik açısından köklü bir şehirde eğitim almalarının öğrenciler için bir avantaj olduğunu belirtti. Gemi İnşaatı ve Denizcilik sektörünün Türkiye’de çok gelişmiş ve geçerli bir alan olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özkan, fakülteden mezun olanların özel sektörde iyi şartlarda çalışma imkânı bulabileceklerini ve sektörün yurt dışı bağlantılarının oldukça fazla olduğunu vurgulayarak, öğrencilere hedeflerini yüksek tutmalarını tavsiye etti.

Ardından söz alan Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İsmail Kurt, üniversite, fakülte ve bölüm hakkında bilgilendirici bir sunum yaptı. Türkiye’de Gemi İnşaatı ve Denizcilik alanına ve bu alanda verilen eğitimin niteliklerine de değinen Dr. Öğr. Üyesi Kurt, İKÇÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi’nin yeni kurulan ve ilk öğrencilerini geçtiğimiz yıl alan bir fakülte olmasına rağmen, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen üniversitelerinde eğitim görmüş akademisyenlerinden oluşan kadrosuyla yetkin ve dinamik bir yapısı bulunduğunu ifade etti. 

Toplantı, öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasından ardından, hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.