AkademiEn GüncelİKÇUSağlık

İKÇÜ Tıp Fakültesinde Akademik Kurul

Afiliye fakülteler arasında akredite olan tek tıp fakültesi İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi’nde 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurulu Yapıldı

İKÇÜ İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan Akademik Kurul’un açılışında konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Esad Topal, İKÇÜ Tıp Fakültesi’nin yeni kurulan bir fakülte olmasına rağmen kısa zamanda önemli başarılara imza attığını vurguladı. Fakültenin her geçen yıl daha da gelişerek ülkenin en iyi tıp fakülteleri arasında yerini aldığını belirten Prof. Dr. Topal, öğrenci tercih sıralamalarında da yukarı doğru bir ivme gösterdiklerinin altını çizdi. Prof. Dr. Topal, “Öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayımız 5 civarında ve bu sayıyla eğitimde hedeflediğimiz yeri ortaya koymuş bulunuyoruz. Diğer taraftan akademik anlamda akredite olmuş bir fakülteyiz ve bunun ne denli önemli olduğunun farkındayız. İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesini afiliye olarak kullanıyoruz ve afiliye olan fakülteler içinde akredite olmuş tek tıp fakültesiyiz. Gidilecek daha çok yolumuz var ve siz ekip arkadaşlarımızla daha büyük hedeflere erişeceğimizden kuşkumuz yok. Ben, bu başarılara katkı veren tüm çalışma arkadaşlarıma ve başta Rektörümüz Prof. Dr. Saffet Köse olmak üzere üniversite yönetimimize şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. 

İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Agah Tekindal ise fakülteye ilişkin analizleri içeren bir değerlendirme sunumu yaptı. Akademik Kurul, görüş ve önerilerin paylaşılmasıyla son buldu.