En GüncelGenelİKÇUYemek

Rektör Köse, İKÇÜ’nün Gönüllü Elçileri ile Buluştu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından düzenlenen kahvaltı organizasyonunda İKÇÜ’de öğrenim gören uluslararası öğrencilerle buluştu

İKÇÜ Merkez Yemekhanesinde düzenlenen kahvaltı organizasyonuna Rektör Prof. Dr. Saffet Köse ile birlikte Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhsin Akbaş ve Prof. Dr. Süleyman Akbulut, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Doğan, TÖMER Müdürü Doç. Dr. Ali Osman Abdurrezzak, Genel Sekreter Nuretdin Memur, merkez eğitmenleri ile farklı ülkelerden eğitim için İKÇÜ’ye gelen çok sayıda uluslararası öğrenci katıldı.

Bu Başarı Eğitim Kalitemizin Bir Sonucu

İKÇÜ’nün gönüllü elçileri ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti paylaşan Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, uluslararası öğrenciler tarafından gelen yoğun kontenjan talebinin İKÇÜ’nün eğitim kalitesine yönelik bir gösterge olduğunu söyledi. Rektör Prof. Dr. Köse, “Üniversitemizde öğrenim gören uluslararası öğrencilerin Türkçeyi kısa sürede öğrenmelerini eğitim kalitemizin bir sonucu olarak görmekteyiz. Buradayken sadece bizlere olan sevgilerini değil Türkiye’ye olan sevgilerini de hissetmekteyiz. Onlarla her vesile ile bir araya gelmekten çok mutluyuz. Üniversitemiz onlarla daha güçlü ve mutlu” dedi.

Burası Sizin Eviniz

Dünyanın dört bir tarafından İKÇÜ’ye gelen öğrencilerin, ülkelerine döndüklerinde dünyanın barış ve huzuruna katkıda bulunacağına inandıklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Köse, dünyanın farklı renklerini, coğrafyalarını ve kültürlerini temsil eden uluslararası öğrencilerin her daim İKÇÜ ailesinin birer ferdi olarak kalacaklarını aktardı. Prof. Dr. Köse, “Burası sizin eviniz. Ailenizden uzaktasınız ama bizler de sizlerin birer ailesiyiz. Bizim sizlerden, sizin bizlerden öğreneceğiniz çok şey var. TÖMER sayesinde kısa sürede Türkçeyi iyi bir şekilde öğreneceğinize ve lisans hayatınızı başarıyla tamamlayacağınıza inanıyorum. Evrensel sevgi dilini paylaşan, özveriyle eğitim veren tüm öğretim elemanlarımıza da teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu. Türkiye’nin üçüncü büyük şehri İzmir’de kurulan TÖMER’in,  kökleri tarihin derinliklerine uzanan, geniş bir coğrafyada konuşulan zengin dünya dillerinden biri olan Türkçeyi öğrenmek isteyen herkesi ağırladığını ifade eden Merkez Müdürü Doç. Dr. Ali Osman Abdurrezzak da Türkçe öğrenmek üzere İKÇÜ’de bir araya gelen tüm öğrencilere başarı dileklerini iletti.