AkademiEğitimEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’de Eğitici Gelişimi Eğitimi Sertifika Töreni Düzenlendi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Kalite Koordinatörlüğü tarafından Eğitici Gelişimi Eğitimi Sertifika Töreni düzenlendi

İKÇÜ’nün kalite çalışmaları kapsamında, öğretim elemanlarının mesleki gelişimine katkı sağlamaya yönelik çalışmaları planlamak ve yürütmek üzere geçtiğimiz yıl Kalite Koordinatörlüğü bünyesinde kurulan Eğitici Gelişimi Birimi tarafından Mart ayı içerisinde verilen 40 saat Eğitici Gelişimi Eğitimi sonrasında sınavda başarılı olan İKÇÜ’lü 13 akademisyen için Eğitici Gelişimi Eğitimi Sertifika Töreni düzenlendi. Kalite Koordinatörlüğü tarafından Rektörlük Toplantı Salonunda düzenlenen törene İKÇÜ Kalite Güvencesinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikri Salman, Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Funda İfakat Tengiz, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bekir Emiroğlu, Eğitici Gelişimi Birimi yürütücü akademisyenler ile eğitimler sonrasında sertifika almaya hak kazanan öğretim elemanları katıldı. 

İletişim Becerileri, Program Geliştirme, Öğrenme-Öğretim Yöntemleri, Dijital Öğretme Yöntemleri, Öğrenme Yönetim Sistemi Kullanımı, Ölçme ve Değerlendirme, Program Değerlendirme, Eğitici Özellikleri, Eğitimde Danışmanlık, Eğitimde 21. Yüzyıl Becerileri başlıkları altında 10 modülde verilen eğitimler sonucunda sertifika almaya hak kazanan akademisyenleri tebrik eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş, Eğitici Gelişimi Eğitimi’nin öneminden söz etti. Eğitim programına, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin farklı disiplinlerinde ve çeşitli akademik basamaklarda yer alan akademisyenlerin katıldığına değinen Prof. Dr. Akbaş, üniversite genelini temsil etmesi bakımından bunun çok iyi bir gösterge olduğunun altını çizdi. 

İKÇÜ Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Funda İfakat Tengiz ise Kalite Koordinatörlüğü olarak yenilikleri her zaman takip ettiklerini belirterek, üniversite akademik kadrosunun eğiticilik konusunda gelişim sağlamasını amaçlayan Eğitici Gelişimi Eğitimi’nin sürekli olarak güncellendiğini vurguladı. Eğitimi başarı ile tamamlayıp sertifika almaya hak kazanan akademisyenleri kutlayan Doç. Dr. Tengiz, eğitim programını genişleterek devam edeceklerini söyledi. 

Program, sertifikaların takdim edilmesiyle birlikte sona erdi.