AkademiEn GüncelFEATUREDİKÇU

Geleceğin İnşaat Mühendislerine Bölümün Başarıları Anlatıldı

Muhabir: Zeynep Yaşar

Fotoğraf: Aybars Sürmeli

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) öğrenci topluluklarından Yapı ve İnşaat Topluluğu “Aramıza Hoşgeldin” etkinliği düzenledi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü yeni kazanan öğrencilerin kaynaşması, bölüm ve topluluk hakkında bilgi alması amacıyla İKÇÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökçen Bombar, Yapı ve İnşaat Topluluğu Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Alper Çankaya, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

Bölümün Akreditasyon Süreci Yakın Zamanda Tamamlanacak

Programın açılış konuşmasını yapan İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökçen Bombar, inşaat mühendisliği mesleğinin Türkiye’de ve dünyada çok kıymetli bir alan olduğunu; bu mesleğin etik kurallar ve ahlaki değerler çerçevesinde icra edilmesi gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Bombar, öğrencilere mesleklerini yaparken insani değerleri gözetmelerini, dürüstlükten sapmamalarını ve öğrendikleri kuralları unutmamalarını tavsiye etti. Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde Makine Mühendisliği Bölümü ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünün akredite edildiğini hatırlatan Prof. Dr. Bombar, İnşaat Mühendisliği Bölümünün akreditasyon sürecinin ise yakın zamanda tamamlanacağının bilgisini verdi. 

Ulusal ve Uluslararası Yarışmalarda Önemli Başarılar Elde Ettiler

Konuşmasına bölüm hakkında bilgi vererek başlayan Yapı ve İnşaat Topluluğu Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Alper Çankaya ise, 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılında eğitime başlayan İnşaat Mühendisliği Bölümü hakkında bilgi verdi. Bölümde, yüzde yüz İngilizce eğitim verildiğini aktaran Dr. Öğr. Üyesi Çankaya, öğrencilerinin ulusal ve uluslararası yarışmalarda önemli başarılara imza attıklarını vurguladı. Dr. Öğr. Üyesi Çankaya, “The Optimum takımımız 2022 yılında, Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ve 30 ekip arasından 13 ekibin yarışmaya hak kazandığı ‘Uluslararası Çelik Köprü Yarışması’nda 1. oldu. Stella ekibimiz de ‘DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nda 21 takım arasından 2.liği kazandı. Bu yıl içerisinde Amerika’da düzenlenen EERI Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı Yarışması’na katılan, Yapı Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Toğay danışmanlığındaki öğrencilerimiz Gökhan Köse, Ayşe Betül Yılmaz, Ayşe Dilara Kılınç, Batuhan Samsun, Ercan Korkut ve Salih Dinçsoy ise üniversitemizi ve bölümümüzü temsil ettiler. Tasarlamış oldukları binaya verilen her iki yer hareketini de başarılı bir şekilde atlatan takımımız dünyanın önemli üniversitelerini geride bırakarak 38 takım arasında 14. Oldu” şeklinde konuştu. Dr. Öğr. Üyesi Çankaya, bölüm öğrencilerinin önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek olan yarışmalara hazırlandıklarını dile getirdi. 

Program, topluluk hakkında bilgi veren Yapı ve İnşaat Topluluğu Başkanı Ahmet Yusuf Yıldız’ın konuşmasının ardından düzenlenen kokteyl ile son buldu.