EğitimEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’de “Öğrencisinin Gözünden Eczacılık” Söyleşisi Düzenlendi

Fotoğraf: Nurselin Bostan

Muhabir: Aleyna Arslanbaş

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Eczacılık Fakültesi tarafından “Öğrencisinin Gözünden Eczacılık” söyleşisi düzenlendi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Eczacılık Fakültesi 5. Sınıf öğrencisi, Fakülte Öğrenci Temsilcisi ve Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Soyarslan’ın konuşmacı olduğu akran söyleşisine çok sayıda öğrenci katılım sağladı.

Eczacılık Fakültesi 1. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen söyleşide Hatice Soyarslan “Bu fakültede size eczacılık sanatının nasıl icra edildiğini öğretecekler” diyerek konuşmasına başladı. Eczacılık mesleğinde insanlara güven vermenin önemini vurgulayan, ilaç yapım aşamasında bulunmanın ve bir ürün elde etmeyi öğrenmenin heyecan verici olduğunu belirten Soyarslan, eczacılığın en güzel yanının ise kendi kozmetik ürünlerini yapmayı öğrenmek olduğunu söyledi. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin devlet üniversiteleri arasında ilk onda, Türkçe eğitim veren üniversiteler arasında ise sekizinci sırada yer aldığını aktaran Soyarslan, buna ek olarak, nitelikli eczacı yetiştirmeyi amaçlayan fakülte akademik kadrosunun da genç ve dinamik olduğunu dile getirdi. Öğrencilerin, eğitim kadrosu ile iletişiminin güçlü olduğunu vurgulayan Soyarslan, bölüm tarafından öğrencilerden alınan geri bildirimlerin önemsendiğini ifade etti. Soyarslan, Eczacılık Fakültesinin yeni öğrencilerine, eğitim hayatlarını verimli geçirmelerini tavsiye etti.