AkademiEn GüncelİKÇUKongre

Slovenya Heyetinden İKÇÜ Orman Fakültesi’ne Ziyaret

Muhabir: Nurdan Ünlüoğlu

Eylül ayında Ljubljana Üniversitesi’nde düzenlenecek olan Uluslararası Orman Mühendisliği ve Teknolojileri Sempozyumu kapsamında Slovenya’dan gelen heyet İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Orman Fakültesini ziyaret etti

Orman İnşaatı-Transportu ve Teknolojileri Platformu (ORİTEK-FETEC) tarafından Eylül ayında, Slovenya’da bulunan Ljubljana Üniversitesi’nde beşincisi düzenlenecek olan FETEC 2024 “5th International Symposium Of Forest Engineering and Technologies: “Forest operation technologies and systems for small-scale forestry applications” kapsamında tanışmak ve görüş alışverişinde bulunmak amacıyla İKÇÜ’yü ziyaret eden Slovenya heyetini İKÇÜ Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Eşen makamında ağırladı. 

Assoc. Prof. Dr. Matevž Mihelič (Ljubljana Üniversitesi Biyoteknik Fakültesi) ve Iztok Span ile Aleksandar Stojkovic (Tajfun Coop. Şirketi Genel Direktörleri) tarafından gerçekleştirilen ziyarette İKÇÜ Orman Fakültesi öğretim elemanları da hazır bulundu. Ziyaret çerçevesinde “Ormancılıkta Transport ve Bilgi Teknolojileri” alanında ileriye dönük ortak çalışmalar üzerine ikili görüşmeler yapıldı.