AkademiEn GüncelİKÇUKongre

İKÇÜ SBF Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Spor Fizyoterapistleri Kongresinde

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü bu yıl on ikincisi düzenlenen Uluslararası Katılımlı Spor Fizyoterapistleri Kongresine katıldı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Derya Özer Kaya ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Umut Ziya Koçak’ın düzenleme kurulunda yer aldığı; Bölüm akademisyenleri Doç. Dr. Sevtap Günay Uçurum ve Dr. Öğr. Üyesi Damla Karabay’ın davetli konuşmacı olarak katıldığı, Spor Fizyoterapistleri Derneği tarafından düzenlenen kongre İstanbul Atlas Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Mesleki ve bilimsel açıdan güncel gelişmelerin konuşulup tartışılması amacıyla düzenlenen ve multidisipliner olarak gerçekleşen kongre alanda çalışan fizyoterapistleri ve profesyonelleri bir araya getirdi.

İKÇÜ SBF Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğretim elemanları ve öğrencilerinin 7 sözlü bildiriyle katıldıkları kongrede Prof. Dr. Derya Özer Kaya “Sağlıklı Kadınlarda Linea Alba Distorsiyonu ile Abdominal Kas Kalınlığı Arasındaki İlişki: Gözlemsel bir Çalışma” başlıklı çalışmasıyla “En İyi Sözlü Bildiri Birincisi” ödülünün sahibi oldu. Prof. Dr. Derya Özer Kaya’nın danışmanlığında Arş. Gör. Merve Keskin tarafından yürütülen ve sunulan “Sağlıklı Genç Yetişkinlerde Reaksiyon Zaman Hızı ile Karar Verme ve Problem Çözme Becerileri Arasındaki İlişki: Kesitsel Bir Çalışma” başlıklı çalışma ise “En İyi Sözlü Bildiri Üçüncüsü” ödülünü kazandı.