En GüncelİKÇUKongreSpor

İKÇÜ Turizm Fakültesi’nin Paydaşı Olduğu Uluslararası Spor ve Eğitim Konferansı Roma’da Gerçekleşti

Muhabir: Ecem Nur Tura

“International Conference on Sports and Education (ICSE) 23”, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi paydaşlığında Roma’da gerçekleşti

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre Güler ve Turizm Rehberliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Volkan Altıntaş’ın katıldığı “International Conference on Sports and Education (ICSE) 23”, İKÇÜ Turizm Fakültesi, Roma Sapienza Üniversitesi, Mine Vaganti NGO (MVNGO) ve NGO NEST Berlin kurumlarının ortaklığıyla düzenlendi.

Eğitimin, yaşam tarzının ve toplumun spor yoluyla nasıl etkilenebileceğini keşfetmeye yönelik düzenlenen ICSE’nin temalarını “Spor Yoluyla Eğitim Metodolojisinin Entegrasyonu, Sağlıklı Bir Yaşam Tarzı İçin Spor, Spor Turizmi, Etkinlikler ve Geleneksel Oyunlar, Spor Yoluyla Güçlendirme ve Spor Profesyonelleri İçin Kariyer Yolu” başlıklar oluşturdu.

Konferansta bir konuşma yapan İKÇÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre Güler Türkiye’deki mevcut spor eğitimini değerlendirdi. Devamında sanal gerçekliğin ve yapay zekânın spor eğitimine entegrasyonunu değinen Prof. Dr. Güler,  bu gelişmelerin spor eğitimini öğrenci odaklı hale getirdiğinden bahsetti.

Turizm Rehberliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Volkan Altıntaş ise konuşmasında, geleneksel oyunların sadece geçmişin bir referansı değil bölgesel kalkınma için stratejik bir adım olduğunu belirterek bu oyunların korunmasının ve yaygınlaştırılmasının kültürel bağları kuvvetlendireceğini vurguladı.

Prof. Dr. Mehmet Emre Güler Ve Prof. Dr. Volkan Altıntaş, verimli geçen konferansın ardından, gelecek sene ICSE 24’ün İKÇÜ Turizm Fakültesinin ev sahipliğinde İzmir’de gerçekleşeceğini duyurdu.