EkonomiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ Turizm Fakültesi Ekonomik İşbirliği Teşkilatında Türkiye’yi Temsil Etti

Muhabir– Zeynep Yaşar

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı tarafından düzenlenen ve üye ülkelerin turizm eğitiminde uzmanlaşmış kurumlarına yönelik ilki gerçekleştirilen toplantıda Türkiye’yi temsil eden üç üniversiteden biri olarak yer aldı

1985 yılında Türkiye, İran ve Pakistan tarafından kurulan; üye ülkelerin kalkınmalarına katkıda bulunmak, EİT Bölgesi içindeki ticari engelleri kaldırarak bölge içi ticareti geliştirmek ve EİT bölgesinin küresel pazarlarla bütünleşmesini teşvik etmek suretiyle üye ülkeler arasındaki kültürel ve tarihi bağları güçlendirmek amacıyla faaliyet gösteren Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 4-5 Aralık 2023 tarihlerinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de “1st Meeting of Educational Institutions Specialized in Tourism ECO Member States” başlıklı bir toplantı düzenledi. 

EİT’e üye ülkeler olan Türkiye, Azerbaycan, Pakistan, Kırgızistan, Kazakistan, Tacikistan, Afganistan, Türkmenistan, Özbekistan ve İran’ın delegasyonlarını akademi, sektör, devlet işbirliği çerçevesinde buluşturan toplantıda, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi, Türkiye’yi temsil eden üç üniversiteden biri olarak yer aldı. Organizasyonda, iyi örnekler tanıtılarak; gelecek tüketici ihtiyaçları doğrultusunda turizm eğitiminde yeni müfredatın oluşturulması, yenilik ve teknoloji temelli turizm araştırma konuları tartışıldı. 

İKÇÜ, Uluslararasılaşma Deneyimlerini Üye Ülkelerle Paylaştı

Türkiye delegasyonu ekibinde yer alan İKÇÜ Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Volkan Altıntaş uluslararasılaşma, turizmde projelendirme çalışmaları ve Türkiye’deki turizm eğitimi konularında EİT üye ülkelerini bilgilendirdi. İmzalanacak olan Bakü Deklarasyonun temel çerçevesine katkılar sunan Prof. Dr. Altıntaş, bu kapsamda ortak turizm sertifika, değişim ve staj programları ile EİT ülkeleri arasında ortak akademik çalışmalara odaklanılması konusunda uzlaşıldığını belirtti.

Ayrıca ECO-TEN ile turizm akademisyenleri ağının kurulmasına karar verildiğini de aktaran Prof. Dr. Altıntaş, Türkiye’deki turizm eğitim modelinin bölgede yakından izlendiğini ve İKÇÜ Turizm Fakültesi olarak uluslararasılaşma deneyimlerini üye ülkelerle paylaşmaya devam edeceklerini ifade etti.