EkonomiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ ile Paşalı Grup Arasında İş Birliği Adımı

Bilgi birikimini üretime dönüştürmenin en önemli araçlarından olan üniversite-sanayi iş birliklerinin hayata geçirilmesi adına sektörle yakın çalışma projeleri geliştiren İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ile Paşalı Grubu’na bağlı Avek Otomotiv arasında, iş birliği alanlarındaki projelerin geliştirilmesine yönelik çalışma programı üzerinde mutabakata varıldı

Ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayan otomotiv sektörünün önde gelen kuruluşlarından biri olan Paşalı Grubun İzmir Bölge Müdürü Hüseyin Genç, İK Uzmanı Hatice Turgut ve Satış sonrası Hizmetler Müdürü Yaşar Özuğur, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Akbulut’u makamında ziyaret ederek karşılıklı ortak faaliyetler geliştirmek için görüş alışverişinde bulundu.

Görüşmede, İKÇÜ Proje Genel Koordinatörü Doç. Dr. Levent Aydın ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yalçın da yer aldı. Prof. Dr. Akbulut ve beraberindeki heyet daha sonra Avek Otomotiv’in Karşıyaka’daki şubesini ziyaret etti.

Prof. Dr. Süleyman Akbulut’a, Paşalı Grubu kuruluşu olan Avek Otomotiv hakkında bilgi veren Paşalı Grubu’nun İzmir Bölge Müdürü Hüseyin Genç, İstanbul-Tekstilkent, İstanbul-Ümraniye, Çanakkale ve İzmir-Karşıyaka şubelerinde hizmet veren Avek’in Türkiye’nin en büyük şirketlerinin belirlendiği Fortune 500 listesinde her yıl üst sıralarda yer aldıklarını kaydetti.

Hem Sektöre Hem Akademiye Katkı

Paşalı Grubu’nun İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde yaptığı 335 milyon TL yatırımla, 400’den fazla kişinin istihdam edileceği ve dört büyük markanın satış ve servisi konusunda hizmet verecek dev bir kampüs oluşturma projesinden bahseden Genç, “Üniversitelerde üretilen bilgi ve teknolojinin sektöre;  sektör tecrübesinin, problemlerinin, yaklaşım tarzlarının ve ticarî düşünme biçiminin ise üniversiteye katkı sağlaması için yakın ilişkiler kurulması gerekmektedir. Bilginin üretildiği üniversiteler ile yakın iş birliği içinde olmak adına İKÇÜ ile başladığımız görüşmeler bizim için oldukça değerli. Bu dirsek temasının protokollerle hayata geçirilmesi adına Sayın Prof. Dr. Süleyman Akbulut’a sıcak ve yapıcı yaklaşımından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Kendi Teknolojisini Üretme Ve Markalaşma Şart

Bilim ve teknoloji dünyasındaki baş döndürücü gelişmelerin ülkeler arasındaki sınırları ortadan kaldırdığına dikkat çeken Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Akbulut da gelişmeleri yakından takip etmenin ve üretime dönüştürmenin vazgeçilmez hale geldiğini ifade etti. Firmaların küresel ekonomide kalıcı olmalarının en temel unsurlarından birinin de bilginin üretildiği en önemli merkezlerden üniversitelerle kurulan yakın etkileşimler ve iş birlikleri olduğunu belirten Prof. Dr. Akbulut, “Küreselleşme sonucu tüm dünya artık büyük ama zorlu bir pazar haline gelmiştir. Bu yarışta güçlü şekilde ayakta kalmak ve büyümek için kendi teknolojisini üretme ve markalaşma unsurlarının ortaya konulması gerekir. İKÇÜ olarak sektör temsilcilerimizle yakın iş birliği ve iletişim içinde olma gayreti içindeyiz. Bilimsel birikimimizi sektörümüzün faydasına sunarak sektörümüzün deneyimlerinden de biz faydalanmak istiyoruz. Türkiye’nin en büyük şirketlerinden olan Avek Otomotiv’in faaliyet alanları ve iş gücüne yaptığı katkıları değerli buluyor, bu buluşmanın başta öğrencilerimiz olmak üzere sektöre ve akademi camiasına katkılar sunmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Görüşme kurumlar arası yapılması planlanan iş birliği alanlarının belirlenmesi ile devam etti.