AkademiEğitimEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’de Lisansüstü Öğrencilere TÜBİTAK Projesi Yazma Eğitimi

Fotoğraf– Aleyna Arslanbaş

Haber– Ecem Nur Tura

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Proje Genel Koordinatörlüğü tarafından lisansüstü öğrencilere yönelik TÜBİTAK projesi yazma eğitimi düzenlendi

Koordinatörlüğünü İKÇÜ Proje Genel Koordinatörü Doç. Dr. Levent Aydın’ın üstlendiği Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Projesi Yazma Eğitimi lisansüstü öğrencilere yönelik olarak İKÇÜ Nizami-i Gencevi Toplantı Salonunda gerçekleşti.

İKÇÜ Proje Genel Koordinatörlüğü Eğitim Sorumlusu Öğr. Gör. Dr. Sümeyye Sınır, lisansüstü öğrencilerin eğitim süreçlerinde faydalanabilecekleri TÜBİTAK programları, süreçleri ve proje önerisi hazırlama bilgi ve becerileri hakkında bilgi verdi. Teorik bilgilerin yanı sıra öğrencilerle proje uygulama çalışmaları da yapan Öğr. Gör. Dr. Sınır, gençlerin henüz öğrencilik dönemlerinde bu tür projelerin içerisinde yer almakla en başta çevrelerindeki problemlere duyarlı ve çözüm önerileri getirme sorumluluğunu üstlenen bireyler olma yetisini elde ettiklerini belirtti.

İnteraktif bir şekilde gerçekleşen program, öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasıyla son buldu.