En GüncelİKÇUKültür - SanatMüzik

İKÇÜ’de Aşık Veysel’i Anma Programı Düzenlendi 

Fotoğraf– Ali Yaman

Muhabir– Simay Baran

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Aşık Veysel’in 50’nci yıl dönümü anısına “Aşığın Gönül Gözü” temalı müzik dinletisi düzenledi

Büyük halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu’nun vefatının 50’nci yıl dönümü olan 2023 yılını UNESCO’nun anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 yılının “Aşık Veysel Yılı” olarak anılmasına ilişkin yayımladığı genelge kapsamında, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nde Aşık Veysel türkülerinin icra edildiği “Aşığın Gönül Gözü” müzik dinletisi gerçekleşti.

İKÇÜ Hekim Hacı Paşa Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Doğan, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zümrüt Gedik, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hanife Yasemin Mumcu, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

“Aşığın Gönül Gözü” temalı müzik dinletisi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Bülent Akın, Doç. Dr. İbrahim Kolunsağ ve Doç. Dr. Ali Osman Abdurrezzak tarafından icra edildi. Etkinliğin açılış konuşmasını ise İKÇÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hanife Yasemin Mumcu yaptı.

Prof. Dr. Mumcu, türküleri yıllardır dilden dile dolaşan büyük halk ozanı Aşık Veysel’i anmak üzere böylesi bir etkinliğe ev sahipliği yapmalarından dolayı memnuniyetini paylaştı ve Aşık Veysel’in gönlünden geçenleri seslendirecek olan Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü hocalarına ve katılımcılara teşekkür etti. 

Aşık Veysel’in hayatının anlatıldığı slayt gösterisinin ardından; Çırpınıp İçinde Döndüğüm Deniz, Bir Seher Vaktinde Gençlik Çağında, Dünyada Tükenmez Murat Var İmiş, Gönül Sana Nasihatım, Sen Bir Ceylan Olsan, Beni Hor Görme Kardeşim, Anlatamam Derdimi Dertsiz İnsana ve başka türküler dinleyicilerin beğenisine sunuldu.