En GüncelİKÇUSosyal

İKÇÜ’de Filistin’e Yardım Kermesi Düzenlendi

Fotoğraf- Umut Aybars Sürmeli

Muhabir- Asya Meyda Birlik

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) SKS Yedihilal Öğrenci Topluluğu tarafından Filistin’e Yardım Kermesi düzenlendi

İKÇÜ’lü öğrenciler tarafından hazırlanan ürünlerin gelire dönüştürülüp Filistin’e yardım olarak gönderilmesi amacıyla “Filistin Günleri” kapsamında, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu fuaye alanında düzenlenen kermes, 4 gün boyunca açık olacak. 

“Filistin Günleri” programının ikinci gün konuşmacısı olan İKÇÜ Eczacılık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Cennet Özay kermesin, üniversite yönetiminin desteğiyle Yedihilal Topluluğu tarafından Filistin yararına bir sosyal sorumluluk projesi olarak düzenlendiğini söyledi. Dr. Öğr. Üyesi Özay, “Gazze’de ölü sayısı bugün itibariyle 25 bini geçmiş durumda. Bunların yarısından fazlasını da çocuklar ve kadınlar oluşturuyor maalesef. Orada yaşananlara karşı birey olarak ne yapabiliriz? Bu konuda ben ne yapabilirim? Soruları üzerine böyle bir etkinlik gerçekleştirmeyi uygun bulduk” dedi. Dünyanın her yerinde vicdanlı insanların Filistin’de yaşanan katliamları protesto ettiğine ve birlik olmanın önemine vurgu yapan Dr. Öğr. Üyesi Özay, “Arıkovanı örneğindeki gibi düşünülürse, arılar nasıl tek başına bir kovan yapamaz ama hep beraber çalışarak kovanı oluşturup bal üretebilirlerse, insanlar da aynı şekilde birlik olarak bu zulme bir dur diyebilirler” ifadelerini kullandı. 

 Tüm İnsanlar Birlikte Hareket Etmeli

İKÇÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nesrin Demir, “Bu tür etkinlikleri her zaman destekliyoruz ve katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Yaşanan soykırımdan dolayı hepimiz çok üzgünüz. Eğer konu insansa; insan haklarına aykırılık olduğu anda tüm insanların birlikte hareket etmesi gerektiğine inanıyorum. Filistin’de ailesini kaybetmiş bütün insanların acısını paylaşıyor ve her zaman onların yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum” diye konuştu. 

Yaşananlar Vicdanı ve Kalbi Olan Herkesi Üzüyor

İlahiyat Fakültesi hazırlık sınıfı öğrencisi Sıla Cimcik, “Filistin’de yaşananlar sadece Müslümanları değil; vicdanı ve kalbi olan herkesi çok üzüyor. Biz de Filistin’deki çocuklara yardım edebilmek için böyle bir kermes düzenledik” sözleriyle organizasyon hakkındaki düşüncelerini ifade etti. 

Elimizden Geleni Yapmalıyız

İlahiyat Fakültesi öğrencisi Yüsra Uskan, “Bugün buraya Filistin’deki çocuklarımız için geldim aslında. Yapabileceğimiz başka hiçbir şey yok. Elimizden ne geliyorsa yapmalıyız. Bu yüzden buradayım. İnşallah çabalarımız güzel sonuçlara varır” dedi. 

Filistin’de Ailesi Vefat Etmiş Öğrenci Arkadaşlarımız Var”

İlahiyat Fakültesi hazırlık sınıfı öğrencilerinden Emine Güneş, “Filistin’de yaşananlardan dolayı çok üzgünüz. Topluluk olarak bir şeyler yapma gereği duyduk. Katliamlara duyarsız kalmamak için buradayız. Filistin’de ailesi vefat etmiş öğrenci arkadaşlarımız var. Bu durumdan dolayı çok üzgünler. Biz de onların acısını ve üzüntüsünü paylaşıyoruz ve böyle etkinlikler düzenleyerek destek olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.