EğitimEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’de Etkili İletişim Atölyesi Düzenlendi

Fotoğraf- Umut Aybars Sürmeli

Muhabir- Nurselin Bostan

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) SKS Toplumsal Duyarlılık Topluluğu tarafından İletişim Atölyesi düzenlendi

İKÇÜ Topluluk Etkinlik Salonunda gerçekleşen etkinliğin konuğu İletişim Uzmanı Görkem Başaran oldu. Başaran, hayatın birçok alanında insanların birbirlerini doğru olarak anlaması için iletişimin en temel noktada bulunduğunu belirtti. İletişimde iknanın öneminden bahseden Başaran, basit ve anlaşılır konuşmanın insanı zayıf göstermeyeceğini, aksine her zaman güçlü göstereceğini dile getirdi. 

Karşımızdaki insanla sağlıklı bir bağ oluşturmanın en etkili yolunun konuşmak olduğunu dile getiren Başaran, “İyi bir iletişimci %30 konuşur, %70 karşısındakini konuşturur. İyi bir iletişimci olmak istiyorsanız anlattığınızdan mesul olduğunuz gibi karşınızdakinin ne anladığından da mesul olduğunuzu bilmek zorundasınız” dedi. 

İlişkilerin sorunsuz ve şiddetsiz ilerletilmesi için etkili iletişim ve etkileşimin öneminden söz eden Başaran, iyi bir iletişimci olmanın, etkili iletişim yöntemlerini bilmekle mümkün olacağını vurguladı. Başaran, “Eğer işin tekniğini, yöntemini biliyorsan direksiyon sendedir. Direksiyonu ne tarafa çevirirsen karşındaki insanı da o tarafa yönlendirirsin” dedi. 

İletişim Atölyesi, Başaran’ın tecrübelerini aktarmasının ardından katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasıyla son buldu.