EğitimEn GüncelİKÇU

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinden Sürdürülebilir Kalkınma Semineri

Fotoğraf- Aleyna Arslanbaş

Muhabir- Zeynep Yaşar

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi tarafından Sürdürülebilir Kalkınma Semineri düzenlendi

İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ENG401 Disiplinlerarası Proje Tasarım Dersi kapsamında hazırlanan “Towards Sustainable Goals; A Better World for Tomorrow” adlı Sürdürülebilir Kalkınma Semineri Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçekleşti. İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Özgür Seydibeyoğlu tarafından verilen seminere Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökçen Bombar, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Aydın Ülker ile çok sayıda mühendislik öğrencisi katıldı.

Seminerde konuya ilişkin bilgiler veren Prof. Dr. Seydibeyoğlu küresel ısınma, küresel iklim değişikliği ve diğer çevresel koşulların sürdürülebilir kalkınma üzerindeki etkilerini ele aldı. Birleşmiş Milletler’in tüm dünyada açlık ve yoksulluğa son vermek, iklim değişikliği ile mücadele etmek, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak, nitelikli eğitimi, sorumlu üretim ve tüketimi yaygınlaştırmak gibi 17 ana başlıktan oluşan ve sosyal, kültürel ve ekolojik meselelerin çözümüne odaklanan sürdürülebilir kalkınma hedeflerinden söz eden Prof. Dr. Seydibeyoğlu, bu hedeflerin detaylarından bahsederek gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak adına her bir insanın tekinin gündelik hayatta neler yapabileceğini anlattı. Bu doğrultuda, İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nin geçmiş dönemde, öğrenci toplulukları ile birlikte yürüttüğü geri dönüşüm projelerini de anlatan Prof. Dr. Seydibeyoğlu, üniversite ve fakülte olarak konunun üzerinde önemle durduklarından bahsetti.