En GüncelİKÇUYemek

Turizm Fakültesinin Kurabiye Ev Sergisi Yoğun İlgi Gördü

Haber- Fotoğraf Nurselin Bostan

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi tarafından “Kurabiye Ev Sergisi” düzenlendi

Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Arş. Gör. Bükre Aslan Savaşan tarafından verilen “GSM-305 Tatlı, Pasta ve Hamur İşleri” dersi kapsamında İKÇÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu Fuaye Alanında düzenlenen ve bölüm öğrencilerinin yaptıkları kurabiye evleri katılımcıların beğenisine sunmalarına olanak sağlayan Kurabiye Ev Sergisi’nin açılışı Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Perihan Kendirci, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atilla Akbaba, Turizm Fakültesi Erasmus Koordinatörü Prof. Dr. Volkan Altıntaş ile akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş’ın da ziyaret ettiği sergiye ilişkin konuşan Arş. Gör. Bükre Aslan Savaşan, kurabiye evlerin bölüm öğrencileri tarafından tamamen yenilebilir malzemelerle yapıldıklarını belirtti. Arş. Gör. Savaşan, “Öğrencilerimiz önce, yapmak istedikleri evlerin çizimlerini gerçekleştirdiler. Ardından kurabiye hamurlarını hazırlayarak, bu çizimlere uygun biçimde kesip pişirdiler. Daha sonra pudra şekerinden imal edilen malzeme ve karamel yardımıyla evlerinin parçalarını birleştirdiler ve süslemelerini yaptılar. Bir ya da iki kişilik gruplar halinde çalıştılar. Eğlenceli ve keyifli bir çalışma oldu bizim için. Yaptığımız işlerin sergilenmesi de işimizin bir parçası. Sergiyi de bu sebeple açmak istedik. Öğrencilerimizin yaptıkları işleri burada herkesin beğenisine sunmaları, onlar için de motivasyon kaynağı oldu. Gün içerisinde, sektörde çalışan pastacı şefler de sergimizi ziyaret edecek. Öğrencilerimiz şeflerle tanışarak, yaptıkları kurabiye evleri onlarla birlikte değerlendirme imkânı da bulacaklar” dedi.