EğitimEn GüncelİKÇUİzmir

İKÇÜ’lü Gençlere Kariyer Desteği

Mezun etmeden öğrencilerinin mesleki alt yapısını güçlendiren, kariyer planlama ve geliştirme yetkinlikleri kazandıran, çalışma hayatına hazırlayan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (İKÇÜ KAGEM) İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile ortaklaşa sürdürdüğü çalışmalara bir yenisi ekledi

2022 yılında Çiğli İş Kulübü ve İKÇÜ KAGEM’in başlattığı “CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri Eğitimlerinde başarılı olan İKÇÜ’lü öğrenciler, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. İKÇÜ KAGEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yalçın’ın ev sahipliğinde VİP Salonda yapılan sertifika törenine Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Akbulut, Prof. Dr. Yasin Bulduklu, İŞKUR İl Müdür Yardımcısı İbrahim Ay, Şube Müdürü Funda Özsan, Çiğli İş Kulübü uzmanları ile merkez sorumluları katıldı. 

Öner Çıkaran Eğitimler

İKÇÜ- İŞKUR iş birliklerinin uzun yıllardır sürdürülen ortak projelerle devam ettiğini kaydeden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Akbulut, mezunlarının iş hayatındaki rekabete bir adım önde başlayacak yetkinlikler kazandıran projeleri hayata geçirdiklerini belirtti. Bunlardan biri olan “CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri” eğitimlerinin öğrencilerden ve dış paydaşlardan gelen olumlu geri bildirimler sonucunda devamlılıkla sürdürüldüğünü aktaran Prof. Dr. Akbulut, “2022 yılında 18 öğrencimiz, 2023 yılında düzenlenen iki dönemlik eğitimimizde ise 51 öğrencimiz daha sertifika almaya hak kazandı. Gerek öğrencilerimizden ve mezunlarımızdan gerekse dış paydaşlarımızdan aldığımız geribildirimler çerçevesinde düzenlenen eğitimlerin oldukça faydalı olduğu, iş görüşmelerinde adayları; hem eğitimin kalitesi hem de eğitimin İŞKUR Sertifikası ile tescillenmesi açısından diğer adaylara göre öne çıkardığı görülmüştür. İş Kulübü faaliyetlerinin üniversitelerde yaygınlaştırılması konusunda bize destek olan İŞKUR İl Müdür Yardımcısı İbrahim Ay’a, İŞKUR Şube Müdürü Funda Özsan’a, Çiğli İş Kulübü uzmanlarına ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezimiz personeline teşekkür ediyorum. Eğitimlere tam katılım gösterip sertifika almaya hak kazanan öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim” diye konuştu. 

Yanı Başınızda İŞKUR Var

İŞKUR İl Müdür Yardımcısı İbrahim Ay da kurum olarak hedeflerinin istihdamı arttırmak ve işverenle işçi arasında köprü oluşturmak olduğunu belirterek yaygın hizmet ağları çerçevesinde üniversite öğrencilerinin önemli bir paydayı oluşturduğunu ifade etti. Çiğli İŞKUR olarak üniversite öğrencilerine gelecekteki iş bulma süreçlerinde katkı sunmak adına İKÇÜ ile yapılan protokoller çerçevesinde ortak projeler yürütüldüğünü aktaran Ay, “ İŞKUR bir hizmet birimidir. Üniversiteler nasıl öğrenci yetiştirmek için kendi içerisinde bölümlere ayrılmışsa bizim de farklı alanlarda yetkinliklerinizi geliştiren iş kulüplerimiz var.  Mezun olduğunuzda ilk yapacağınız işlerden bir tanesi herkes cv hazırlamak, kariyer planı yapmak. İşte orada yanınızda ve yanı başınızda İŞKUR var. Özellikle sizler, burada olmayan sınıfta ulaşabileceğiniz arkadaşlarınıza şunu lütfen aktarın. İŞKUR bütün hizmetlerinin ücretsiz olduğu bir kamu kurumu. İŞKUR’un sitesine girin, kişisel profilinizi oluşturun, özgeçmişinizi yapın. Kendinizi bir adım daha öne koymak adına belgelendirin. Elinizdeki yetenek, bilgi, tecrübe ve yeterlilik ne kadar artarsa elbette ki iş bulmak, gelir elde etmek ve mutlu olmanız çok daha kolay olacak diye düşünüyorum. Daha önceki iş birliklerimizde bizlerle kurdukları nazik diyalogları,  iyi niyet ve destekleri için  İKÇÜ’ye saygıdeğer hocalarımıza teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize başarılı kariyer hayatları temenni ediyorum” dedi.

CV’leriniz Kariyerinizin Aynası

Çetin bir rekabetin olduğu iş dünyasında nitelik savaşlarının yaşandığının altını çizen İKÇÜ KAGEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yalçın da rekabetin sadece işveren tarafında değil çalışanlar tarafında da yaşandığını söyledi. İş dünyasının, üniversite mezunlarının tam donanımlı olmasını ve pek çok yetkinliğe sahip olmasını beklediğini ifade eden Yalçın, “CV’ lerin yarıştığı bir dönemdeyiz. Tam da bu noktada etkili bir CV’ye sahip olmak ve bu CVyi sadece bir iş başvurusu aracı değil kariyer aynası olarak bir nevi kariyerimizi yansıtan bir yol, kariyer cüzdanı olarak görmek gerekiyor. Kurum olarak bu kapsamda gençlerimize sunduğumuz eğitimlerimizle destek oluyoruz. Kurumlarımızla daha fazla iş birlikleri yürütüyor, öğrencilerin iş arama becerilerini kazanmasına ve iş dünyasıyla ağ geliştirmesine destek olacak faaliyetler yürütüyoruz. İŞKUR ile öğrencilerimizin geleceği adına faaliyetler yürütmeye memnuniyetle devam edeceğiz. Eğitimlerimizde emeği geçen İŞKUR personelimize, KAGEM personelimize teşekkür ediyorum. Bu iş birliğinin hem nitelik olarak hem nicelik olarak devamını diliyorum” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından eğitimlerde başarılı olan İKÇÜ’lü gençlere sertifikaları programa katılan protokol tarafından takdim edildi.