AkademiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Batır Uluslararası Filistin Panelinde

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerem Batır, Uluslararası Hukukçular Birliği (UHUB) tarafından Balıkesir’de düzenlenen Uluslararası Filistin Paneline katıldı

İKÇÜ Hukuk Fakültesi Dekanı ve Milletlerarası Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Batır panelde “İsrail’in Uluslararası Adalet Divanı Davası Konusundaki Son Gelişmeler” başlıklı bir konuşma yaptı.

Yerli ve yabancı 40’a yakın akademisyen ve hukukçunun katılımıyla düzenlenen Uluslararası Filistin Panelinde, Filistin sorununun uluslararası yargıya taşınmasıyla ilgili çeşitli sunumlar gerçekleştirildi. Programın sonunda, ırk, din, inanç veya etnik köken ayrımı yapmaksızın tüm bireylere adalet sağlanması konusunda destek vurgusu içeren bir bildiri yayınlandı.

İngilizce, Arapça ve Türkçe 12 madde olarak hazırlanan ve terörün küresel barış ve güvenliğe olan yıkıcı etkilerinin altının çizildiği bildiride şu ifadelere yer verildi, “UHUB, İsrail’in işlediği soykırım ve savaş suçlarına maruz kalan Filistin halkına tam destek vermektedir. Bölgedeki insani krizin ele alınmasının aciliyetine vurgu yapmakta ve bu suçlardan sorumlu olanların uluslararası hukuk karşısında hesap verebilirliğini sağlamak için uluslararası toplulukları kararlı eylemler almaya davet etmektedir.”