En GüncelİKÇUYemek

İKÇÜ Turizm Fakültesi İzmir Aşçılar Derneği ile İş Birliği Protokolü İmzaladı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi ile İzmir Aşçılar Derneği arasında iş birliği protokolü imzalandı

İKÇÜ Turizm Fakültesi dekanlık makamında gerçekleşen toplantıya Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre Güler, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Simge Kömürcü Sarıbaş ve Dr. Öğr. Üyesi Perihan Kendirci, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atilla Akbaba ile bölüm öğretim üyeleri katıldı. İzmir Aşçılar Derneği Başkanı Doç. Dr. Turgay Bucak ve Dernek yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu buluşmada ikili iş birliklerini güçlendirmek adına protokol imzalandı.

Protokol kapsamında, İzmir Aşçılar Derneği üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan ve İKÇÜ Turizm Fakültesi öğrencilerinin sektörel anlamda deneyim kazanmalarını sağlayacak workshoplar ve eğitim programları planlandı. Öğrencilerin katılacakları yemek yarışmalarında dernek üyesi şeflerden destek almalarına imkân sağlayan protokol, aynı zamanda staj süreçlerinde de derneğin öğrencilere rehberlik etmesini öngörüyor.

Akademi-sektör işbirliğinin İKÇÜ Turizm Fakültesi öğrencilerine sağlayacağı katkılara ilişkin karşılıklı fikir alışverişinde bulunulması, sektörün ve akademinin beklentilerinin detaylı bir şekilde ele alınmasıyla toplantı sona erdi.