EğitimEn GüncelİKÇUKültür - Sanat

İKÇÜ’de “Yaratıcı Drama” Etkinliği 

Fotoğraf- Ahmoudou Mohamed

Muhabir-Nurdan Ünlüoğlu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) SKS Sosyal Hizmet Topluluğu tarafından “Yaratıcı Drama” Etkinliği düzenlendi

İKÇÜ Topluluk Etkinlik Salonunda gerçekleşen, yürütücülüğünü Yaratıcı Drama Eğitmeni İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Ege’nin üstlendiği etkinliğe çok sayıda Sosyal Hizmet Bölümü öğrencisi katıldı.

Uzun süreli bir eğitimi gerektiren yaratıcı drama çalışmalarının, aynı zamanda kıymetli bir eğitim yöntemi olduğunu belirten Doç. Dr. Ahmet Ege, “Sosyal hizmet mesleğinde biz kendimizi sürekli eğitim verirken, danışmanlık yaparken ve insanlara bir şey anlatırken buluyoruz. Dolayısıyla yaratıcı dramayı, daha akılda kalıcı bir anlatma yöntemi olarak düşünebiliriz” dedi.

Yaratıcı dramanın hayat içerisinde insanlara farklı bir yaşama, deneyimleme ve standardın dışında düşünme yetisi kazandırdığını ekleyen Doç. Dr. Ege, aynı zamanda bu alanın çeşitli yaklaşımları bir araya getiren bir eğitim yöntem olduğunu vurguladı. Doç. Dr. Ege, “Yaratıcı drama eğitimi aldığınız zaman anlattıklarınızı ifade etme şekliniz değişir; grup çalışması yapıyorsanız o çalışmayı yapma motivasyonunuz artar” ifadelerini kullandı. 

Doç. Dr. Ahmet Ege’nin yaratıcı drama ile ilgili bilgi vermesinden sonra etkinlik, uygulama çalışmalarının ardından sona erdi.