EğitimEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’de Resmi Yazışma Usul ve Esasları Eğitimi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) akademik ve idari personeline yönelik “Resmi Yazışma Usul ve Esasları” konulu eğitim düzenlendi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Hekim Hacı Paşa Konferans Salonunda düzenlenen eğitime Genel Sekreter Nurettin Memur ve Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Enes Uzun ile akademik ve idari personel katıldı. Resmi yazışmalara ilişkin yeni yönetmelikler hakkında personeli bilgilendirmek ve görülen eksiklik ve hataları değerlendirmek üzere düzenlenen ve gün boyu süren eğitim programında İKÇÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Serhat Dikmen ile İKÇÜ Genel Sekreterlik Şube Müdürü Abdullah Görkem Ünal konuşmacı olarak yer aldı. 

Programın öğleden önceki oturumunda konuşan Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Serhat Dikmen, resmi yazışmalarda dikkat edilecek hususlardan ve bir belgenin, dokümanın nasıl oluşturulacağına, iletileceğine dair uyulması gereken kanun, yönetmelik, mevzuat ve hükümlerden bahsetti. Eğitime ilişkin açıklamalarda bulunan Dikmen, “Genel olarak konu, bir belgenin oluşturulmasıydı ama bizim için daha önemli olan ikinci bir konu vardı: Gizlilik içeren belgeler. Çünkü bu konularda yeni yönetmelikler çıktı, yeni değişiklikler oldu ve bu değişikliklerle ilgili tüm personelimize bilgi verdik. İKÇÜ personeli programa yoğun bir ilgi gösterdi ve oldukça verimli geçtiğini ifade eden geribildirimler aldık” dedi. 

Genel Sekreterlik Şube Müdürü Abdullah Görkem Ünal ise, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığının düzenlediği Resmi Yazışma Eğiticileri için “Eğitici Eğitimi”ne katıldıklarını belirterek; Resmi Yazışma Usul ve Esasları Eğitimi’ni yenilenen, geliştirilen ve güncellenen yönetmeliklerle ilgili aldıkları bu bilgileri İKÇÜ personeline aktarmak amacıyla düzenlediklerini dile getirdi. Ünal, “Yazışmalarla ilgili süreçlerde sürekli olarak ortak bir çalışma içerisinde olduğumuzdan dolayı diğer personelle fikir alışverişinde bulunuyoruz. Eksiklerimizi, hatalarımızı konuşuyoruz. Olması gerekeni, arzu edileni, yapılması zorunlu olanı konuşup onlara bilgi aktarımında bulunuyoruz. Bu çerçevede düzenlediğimiz eğitimle de, kurumsal prestiji ön planda tutarak, kurum kültürünü tüm personelimize aşılamayı hedefledik” diye konuştu.