EğitimEn GüncelİKÇU

Hafızlık Yarışması Ege Bölgesi Finalleri İKÇÜ Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ), T.C. Cumhurbaşkanlığı Diyanet İşleri Başkanlığı’nın düzenlediği Üniversiteler Arası Hafızlık Yarışması Ege Bölgesi Finallerine ev sahipliği yaptı

İlahiyat veya İslami İlimler Fakültelerinde okuyan kız öğrencilere yönelik olarak düzenlenen Hafızlık Yarışmasının Ege Bölgesi Finalleri İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) de dahil Ege Bölgesinde bulunan 7 üniversitenin öğrencilerinin katılımıyla Hekim Hacı Paşa Konferans Salonunda gerçekleşti. Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilahiyat fakülteleri arasındaki iş birliğini güçlendirmek, öğrencilerin Kuran-ı Kerim’i güzel okuma becerilerini geliştirmek ve hafızlıklarını korumalarına katkı sağlamak amacıyla T.C. Cumhurbaşkanlığı Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı ile Türkiye İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Konseyi tarafından düzenlenen yarışmanın Ege Bölgesi finallerine İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Dirik, İzmir İl Müftü Yardımcısı Şadiye Yılmaz ile akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nesrişah Saylan, Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rıfat Ablay, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Hamza Gökçe, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Ferruh Şen ve Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Selman Uzunoğlu’nun jüri heyetinde yer aldığı Hafızlık Yarışmasının Ege Bölgesi finalleri İKÇÜ İlahiyat Fakültesi Kur’an-ı Kerim Okuma ve Kıraat İlmi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İhsan Sütşurup’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Program İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş ve İzmir İl Müftü Yardımcısı Şadiye Yılmaz’ın açılış konuşmaları ile devam etti. 

Bu Şahitliği Taşıyor Olmaları Bizlere Güven Veriyor

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı ile Türkiye İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Konseyi tarafından düzenlenen Hafızlık Yarışmasının Ege Bölgesi finallerine İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti paylaştı. Kur’an-ı Kerim’in sözlerin en üstünü, en değerlisi ve insanlığın kurtuluşunun şahidi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Akbaş, “Kız öğrencilerimizin bu şahitliği taşıyor olmaları, geleceğimiz açısından bizlere rahat, huzur ve güven veriyor. Bu aynı zamanda, hafize kızlarımızın insanların kurtuluşu ve selameti açısından da önemli bir vazifeyi üstlendikleri anlamına geliyor. Çünkü İslam dininde ilk hafız peygamber efendimizdi ve hafızlık onun varisi olmak açısından oldukça önemli. Sonuçtan bağımsız olarak, burada bulunan tüm hafize kardeşlerimizi ve hafızlarımızı tebrik ediyor ve başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Hafızlığın İzmir’de Önemli Bir Yeri Var

İzmir İl Müftü Yardımcısı Şadiye Yılmaz ise, böylesine önemli ve anlamlı bir programda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederken “Kur’an-ı Kerim’in tamamını hafızasına nakşeden ve oradan da gönüllerine indirmiş olan hafize öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Hafızlık müessesesini yaşatma adına Diyanet İşleri Başkanlığımızın düzenlemiş olduğu bu önemli organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Hafızlık Yarışması Ege Bölgesi finallerinin İzmir’de düzenlenmesinin ayrıca umut verici olduğunu dile getiren Yılmaz, hafızlığın İzmir’de önemli bir yeri olduğundan bahsederek, İzmir’deki Kur’an kurslarından mezun olan öğrencilerin Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma ve hafızlık yarışmalarında Türkiye çapında önemli başarılar elde ettiklerini anlattı. 

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) İlahiyat Fakültesi öğrencisi Rümeysa Acar, Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Azka Syandiah, Afyon Kocatepe Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Ümmühan Öz, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Hülya Orhan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Nazire Yemlibağ, Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Büşra Tığ ve Uşak Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Ebra Nur Çelik’in katıldığı yarışmada, Hülya Orhan birinciliği elde ederken, Büşra Tığ ikinci, Azka Syandiah ise üçüncü oldu. 

Yarışma, öğrencilere hediyelerinin takdim edilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.