EkonomiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ KAGEM’den Avek Kariyer Günü Etkinliği

Fotoğraf- Tuğraecem Çiçek

Muhabir- Aleyna Arslanbaş

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGEM), Avek Otomotiv iş birliği ile kariyer günü etkinliği düzenledi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGEM) ile Avek Otomotiv iş birliğinde düzenlenen Avek Kariyer Günü etkinliği Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçekleşti. Etkinliğe Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhsin Akbaş ve Prof. Dr. Süleyman Akbulut, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökçen Bombar, Proje Genel Koordinatörü Doç. Dr. Levent Aydın, KAGEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yalçın, KAGEM müdür yardımcıları Öğr. Gör. Muhammed Musab Aslan, Öğr. Gör. Murat Can Başaran ile akademisyenler, Avek Otomotiv yetkilileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İKÇÜ KAGEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yalçın, öğrenciler ile sektör temsilcilerini bir araya getiren kariyer günü etkinliklerinin öneminden söz ederek, Avek Kariyer Günü’nün de bu kapsamda İKÇÜ öğrencilerinin kariyer yolculuğuna önemli katkılar sunacağını belirtti.

İki oturum şeklinde gerçekleşen etkinliğin ilk bölümü olan Mühendislik Fakültesi Oturumunda Doğuş Otomotiv İnsan Kaynakları Yöneticisi Sinan Değirmencioğlu “CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri” başlıklı bir sunum yaptı. Değirmencioğlu, etkili CV hazırlamanın öneminden söz ederek, CV hazırlarken dikkat edilmesi gereken noktalara değindi ve mülakat tekniklerinden bahsetti. Doğuş Otomotiv İnsan Kaynakları Yöneticisi Said Burak İnce ise, Yetkili Serviste Mühendisliğin Yeri” başlıklı konuşmasında araç yetkili servislerinde mühendislik süreçlerinin nasıl gerçekleştiği konusunda bilgiler vererek tecrübelerini paylaştı.

Etkinliğin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi oturumunda ise Doğuş Otomotiv İnsan Kaynakları Yöneticisi Sinan Değirmencioğlu “CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri” başlıklı sunumunu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileriyle paylaştı. Ardından “Otomotiv Sektöründe Satış ve Pazarlama Teknikleri” başlıklı bir konuşma yapan Volkswagen Satış Müdürü Ufuk Önsal, kariyer yolculuğundan bahsederek sektöre ilişkin tecrübelerini aktardı. Önsal, otomotiv sektöründe satış ve pazarlama tekniklerinin detaylarından ve konunun öneminden söz ederek konuşmasını sonlandırdı.

Etkinlik, öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasının ardından teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle son buldu.