En GüncelİKÇUSosyal

İKÇÜ’de Geleneksel Kadınlar Günü Buluşması

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kurumsal İletişim Koordinatörlüğünce bu yıl üçüncüsü düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kahvaltı organizasyonunda İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinin (İKÇÜ) kadın mensupları bir araya geldi

Rektör Prof. Dr. Saffet Köse’nin yurt dışında olması sebebiyle vekâlet eden Rektör Yardımcısı Muhsin Akbaş’ın ev sahipliği ile düzenlenen buluşmaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Özer Kaya, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülten Kavak, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevtap Ünal, Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Ebru Yeşim Özkan, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hatice Yıldırım Sarı, Genel Sekreter Nurettin Memur, akademik ve idari birimlerinde görev yapan akademisyen, memur, güvenlik görevlisi ve yardımcı hizmetlerde çalışan kadın personel katıldı.

“Biz Biriz” 

Rektör Prof. Dr. Saffet Köse’nin selam ve hürmetlerini ileterek başladığı konuşmasında İKÇÜ Ailesinin kadın mensuplarına seslenen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş, kadınların bu ailenin vazgeçilmez unsurları olduğunu kaydetti. Kadının toplumların birleştirici, koruyucu ve bütünleştirici özneleri olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Akbaş, “Bizler kadın ve erkeğin bir bütünün iki eşit parçası olduğuna inanan kadim bir medeniyetin mensupları olarak ayrımcılık, ayrılıkçılık gibi ifadelerin ötesinde, Hz. Mevlana’nın ‘İki can içre biriz. Ayrı ayrı bedenlerde bir canız’ içselliğiyle; hedeflerimiz için, üniversitemizin yarınları ve dolayısıyla Türkiye’nin geleceği için birlikte çaba gösteriyoruz” diye konuştu. 

Aynı Hedefe Güç Birliği İçinde… 

Rektör Prof. Dr. Köse’nin kadın bakış açısına verdiği önemi bir örnekle dile getiren Prof. Dr. Akbaş, yönetim olarak da kadın personelin özverili ve başarılı çalışmalarından duydukları memnuniyeti paylaştı. Prof. Dr. Akbaş, “Rektörümüz gerçekten kadın çalışanlarına büyük önem veriyor. Yapım aşamasında olan Kampüs Camisinin mimar çizimlerini incelerken kendisi mimara proje çizimlerinin kadınlar tarafından da incelenip incelenmediğini sordu. Gerçekten Hocamız kadın bakış açısına sözde değil özde önem vermektedir. Bu düsturu tüm çalışma alanlarında kendisinde bizzat görerek bizler de bu anlayışı işlerimize hassasiyetle yansıtmaktayız. Tabii ki personel sayısı anlamında nicel bakımdan eksikliklerimiz olabilir. Farkındayız, bunları aşmak için yönetim olarak gece gündüz çaba sarf ediyoruz. Sizlerin çalışmaları sayesinde başarıyla birçok aşamayı geçtik. Üniversitemizin geleceği için kadın-erkek tüm fertlerimiz aynı hedefe güç birliği içinde yürümekteyiz” dedi.

8 Mart buluşması, Kurumsal İletişim Koordinatörlüğünce hazırlanan hediyelerin takdimiyle son buldu.