En GüncelİKÇUSağlık

İKÇÜ’de Afet ve Acil Durumlarda Sağlık Hizmetleri Eğitimi

Muhabir- Nurdan Ünlüoğlu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığına bağlı UMKE birimi iş birliğinde “Sağlık Profesyonellerine Afet ve Acil Durumlarda Sağlık Hizmetleri, UMKE ve Afet Temel Bilincinin Kazandırılması” başlıklı eğitim etkinliği düzenlendi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı Öğr. Gör. Dr. Mukadder Özbek tarafından, İlk ve Acil Yardım Programı öğrencilerine temel afet bilinci ve UMKE ile ilgili bilgi ve farkındalık kazandırmak amacıyla düzenlenen eğitim etkinliği Hekim Hacı Paşa Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Dr. Öğr. Gör. Mukadder Özbek, ülkemizin deprem gerçeğine dair sayısal verilere değinerek afetlerde sağlık hizmetinin önemi ve paramediklerin rollerine ilişkin bilgiler paylaştı. UMKE Birim Sorumlusu Okan Çakal, UMKE’nin kuruluşu, amacı, görevleri ve eğitimleri hususunda bilgi vererek UMKE görevlileri ile ilgili videolar paylaştı.

Öğrencilerin afetlerde sağlık hizmeti alanında neler yapabileceği ve UMKE ekibinde nasıl yer alacakları ile ilgili bilgi paylaşımı yapılarak katılımcılardan gelen sorular yanıtlandı. UMKE araç-gereçleri ve ekipmanları ile ilgili demonstrasyon gerçekleştirildi.

Etkinlik, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Soyöz’ün konuşması ve belge takdimi ile sona erdi.