EğitimEn GüncelİKÇUSosyal

İKÇÜ’de AFAD Hakkında Bilgilendirme Paneli

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) SKS 1907 Üniversiteli Fenerbahçeliler Topluluğu tarafından “AFAD Yapısı ve Yönetimi” başlıklı panel düzenlendi

Fotoğraf- Aleyna Arslanbaş

Haber- Nurselin Bostan

T.C. İçişleri Bakanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)’nın yapısı ve işleyişi hakkında bilgilendirmede bulunmak üzere (İKÇÜ) SKS 1907 Üniversiteli Fenerbahçeliler Topluluğu’nun Hekim Hacı Paşa Konferans Salonunda düzenlediği “AFAD Yapısı ve Yönetimi” başlıklı panelde İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürü Nazif Ekinci ve İKÇÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Tözün konuşmacı olarak yer aldı. Panele çok sayıda öğrenci katıldı.

İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürü Nazif Ekinci, konuşmasına afet durumunda neler yapılması gerektiğine değinerek başladı. Türkiye’deki afet türlerinin ilk sırasında depremin yer aldığını belirten Ekinci, sonrasında ise sel, taşkın, çığ ve heyelan gibi afetlerin geldiğini dile getirdi. Ekinci, AFAD’ın yapısı ve organizasyon şeması ile ilgili de bilgi verdi.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Tözün afetin tanımını yaparak; hekimlerin ve sağlık çalışanlarının toplumda bir kesimin kendi imkanlarıyla başa çıkmakta yetersiz kalacağı ve toplumun huzur ve güvenliği için tehdit oluşturan olaylar karşısında neler yapabileceğinden bahsetti.

Panelin ardından Hekim Hacı Paşa Konferans Salonu fuaye alanında AFAD arama kurtarma ekipmanları sergilendi.