EğitimEn GüncelİKÇU

Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Öğrencilerine Kariyer Olanakları Anlatıldı

Fotoğraf- Ali Yaman

Muhabir- Nurdan Ünlüoğlu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi tarafından Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği için Kariyer Olanakları etkinliği düzenlendi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi tarafından düzenlenen Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği İçin Kariyer Olanakları etkinliği, Fen ve Mühendislik Binası Toplantı Salonunda gerçekleşti. Üniversite-sektör işbirliği kapsamında Gemi İnşaatı ve Makineleri Mühendisi Mehmet Ergin’in konuk konuşmacı olarak yer aldığı etkinliğe Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kafalı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

İş hayatına tersanede başladığını söyleyen Gemi İnşaatı ve Makineleri Mühendisi Mehmet Ergin, “Bizim zamanımız çok yoğun bir gemi inşa dönemiydi, bu da bizim şansımızaydı. Tersane olarak hem gemi inşada çalışabiliriz hem eski gemileri tamir edebiliriz hem de gemi bakımı yapabiliriz. Gemide bir güverte tayfası, bir de makine tayfası vardır. Güverte tayfası, geminin seferiyle ilgilenir. Makine tayfası da gemideki makinenin işleyişiyle ilgilenir. Gemide ya da tersanede makine kısmında çalışırsanız dışarda iş avantajınız daha yüksek olur. Teknoloji gemilerde daha hızlı ilerliyor. Bu açıdan avantajlı olduğumuzu düşünüyorum” şeklinde konuştu. İKÇÜ’lü genç Gemi İnşaatı ve Makineleri Mühendisi adaylarına sahaya dair tecrübelerini aktaran Ergin, alacakları kursların, yapacakları stajların; yabancı dil, ekonomi ve insan ilişkilerini bilmenin öğrencilere alanlarında çok önemli katkıları olacağını dile getirdi.

Etkinlik, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasıyla sona erdi.