EkonomiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’de Girişimcilik Semineri

Fotoğraf- Tuğçe Yetgin

Muhabir- Zeynep Yaşar

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi tarafından “Girişimciliğe Genel Bir Bakış” başlıklı seminer düzenlendi

İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökçen Bombar öncülüğünde Hekim Hacı Paşa Konferans Salonunda gerçekleşen seminerde Proje Genel Koordinatörlüğünden Öğr. Gör. Dr. Tuğbanur Özen Balaban konuşmacı olarak yer aldı. Özellikle son sınıf öğrencilerinin mezun olmalarından sonraki kariyer planlamalarına yardımcı olacak bilgileri içeren seminere çok sayıda öğrenci katıldı.

Girişimcilik kavramının yanı sıra girişimci türleri, girişimcilerin temel adımları, girişimcilerin ekonomi açısından önemi, girişimciliğin avantajları ve dezavantajları gibi konuların ele alındığı seminerde, başarılı bir girişimci olmanın gereklerine ve ölçütlerine de değinildi.

Genel hatlarıyla fırsatları değerlendirmeye ve bir iş fikrinin nasıl girişimciliğe dönüştürülebileceğine dair bilgilerin paylaşıldığı seminerde, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin de paydaşlarından olduğu Kuzey İzmir TEKMER başta olmak üzere TÜBİTAK, KOSGEB, İŞGEM gibi kurum ve kuruluşların faaliyetlerinden ve öğrencilere sunabilecekleri olanaklardan bahsedildi.

Seminer öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasıyla sona erdi.