EğitimEn GüncelİKÇUYemek

İKÇÜ Turizm Fakültesinde Özel Yat Aşçılığı Tanıtıldı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi üniversite-sektör iş birliği kapsamında, öğrencilerine Özel Yat Aşçılığı mesleğini tanıtmak amacıyla bir program düzenledi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ile Özel Yat Aşçısı Özge Mete’yi bir araya getiren program,  Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atilla Akbaba’nın Hizmet Sektöründe Kalite Yönetimi dersi kapsamında gerçekleştirildi.

Yat aşçılığında kariyer basamakları, yat aşçılarının sahip olması gereken özellikler, mesleğin avantajları ve dezavantajları gibi konuların ele alındığı program, öğrencilere bu alanda alternatif bir kariyer seçeneği sunmayı amaçladı. Programda, yat aşçılarının denizcilik eğitimi almalarının ve yemek pişirme konusunda uzmanlaşmış ve misafirperverlik anlayışına sahip olmalarının önemi vurgulandı.

Program, Özge Mete’nin öğrencilerle uygulama laboratuvarında mevsim sebzesi olan bakla ile bir atölye çalışması yapmasıyla devam etti. Şef, öğrencilerle birlikte baklanın farklı pişirme yöntemleri olan kızartma, soteleme, haşlama gibi çeşitli uygulamalarını gerçekleştirdi. Uygulama kapsamında öğrenciler, şef için hazırladıkları tabakları sunarak geri bildirim aldılar.