En GüncelİKÇUSağlık

İKÇÜ Tıp Fakültesinden Sağlıklı Yaşam Yürüyüşleri

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi, Sağlıklı Yaşam Yürüyüşleri ile İzmirlileri aktif bir yaşam tarzına teşvik ederek toplumsal katkı faaliyetlerine devam ediyor

Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat İl Kurulunun sağlıklı yaşam için aldığı kararlar doğrultusunda, sağlıklı yaşamın önemine vurgu yapmak ve katılımcılara fiziksel aktiviteyle birlikte sağlıklı bir yaşam biçimini benimseme fırsatı sunmak amacıyla İKÇÜ Tıp Fakültesi Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Kurulu tarafından düzenlenen Sağlıklı Yaşam Yürüyüşleri etkinliği İzmirlileri aktif bir yaşam tarzına teşvik ediyor.

Sağlıklı Yaşam Yürüyüşleri etkinliğinin toplumda fiziksel aktivitenin önemi konusunda farkındalık yaratmayı amaçladığını belirten İKÇÜ Tıp Fakültesi Sosyal Kültürel Etkinlikler Kurulu Başkanı ve İl Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Kurulu Üyesi Doç. Dr. Asya Banu Babaoğlu, “Üniversitelerin akademik amaçları dışında topluma örnek olma, liderlik yapma gibi misyonları da vardır. Günümüzde teknolojinin de gelişmesiyle birlikte hareketsiz yaşam tarzı çok yaygınlaştı. Çoğu insan yeterince hareket etmiyor. Bilimsel çalışmalar da bunu kanıtlıyor. Obezite gibi birçok kronik sağlık sorunlarında artışlar yaşanıyor. Halk sağlığında hastalıkların oluşmasını engellemeyi hedefliyoruz. Sağlıklı yaşam yürüyüşleri, bu sağlıklı yaşam davranışlarının önemli bir parçasıdır” dedi.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Üyesi, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Sercan Ertürk ise “Yürüyüş yapmak, endorfin ve serotonin gibi mutluluk hormonlarının salgılanmasını artırarak ruh halini iyileştirir. Aynı zamanda kas-iskelet sistemini güçlendirir, eklem sağlığını destekler, kemik yoğunluğunu artırır ve bağışıklık sistemini güçlendirerek genel sağlığı iyileştirir. Ayrıca diyabet ve hiperlipidemi gibi sağlık sorunlarının yönetiminde de olumlu etkilere sahiptir” diyerek kendisinin de katıldığı Sağlıklı Yaşam Yürüyüşleri etkinliğinin önemini vurguladı.

Balçova Terapi Ormanında gerçekleştirilen ve Uzman Antrenör Oğuz Üçer’in gönüllü olarak liderlik yaptığı yürüyüşlere İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Metin Kızılelma da katıldı. Dr. Kızılelma, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin bu konudaki öncülüğünden memnuniyet duyduğunu ifade etti.