AkademiEn GüncelİKÇU

Deniz Canlıları Koleksiyon Merkezi Finlandiya ve Polonya’dan Gelen Öğrencileri Ağırladı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Deniz Canlıları Koleksiyon Merkezi Finlandiya ve Polonya’dan gelen öğrencileri ağırladı

Büyüklüğü ve çeşitliliği ile Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan, Türkiye denizlerinde yaşayan 600’ü aşkın deniz canlısının sergilendiği ve faaliyetlerini ücretsiz olarak sürdüren İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesi Deniz Canlıları Koleksiyon Merkezi, Talatpaşa Ortaokulu öğrencileri ile birlikte Erasmus öğrenci hareketliliği kapsamında Finlandiya ve Polonya’dan gelen öğrenciler tarafından ziyaret edildi.

Replika olmayan, tahnit edilmiş kemikli ve kıkırdaklı balıkların yanı sıra denizlerde yaşayan sürüngenlerin, omurgasızların, kabukluların, süngerlerin ve denizanalarının çok sayıda farklı türünün yer aldığı Deniz Canlıları Koleksiyon Merkezi’ni ilgiyle izleyen öğrencilere Su Ürünleri Fakültesi Arş. Gör. Tufan Göktürk ve Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Ozan Akan Akşar, Türkçe ve İngilizce sunumlarıyla eşlik etti.

Ayrıca, dünyada ilk kez İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyeleri tarafından keşfedilen Avrupa’nın en küçük balığı olan “nano balık” (Pomatoschistus nanus)’ı da görme imkânı bulan öğrenciler memnuniyetlerini ifade ettiler.