EkonomiEn GüncelİKÇU

Sanayiciler İKÇÜ’de Buluştu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, düzenlenen iftar yemeğinde Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, Ulukent Organize Sanayi Bölgesi, Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren sanayiciler ve iş insanları ile buluştu

İKÇÜ ev sahipliğindeki sanayicilerle İKÇÜ Yönetiminin buluştuğu iftar programına, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhsin Akbaş, Prof. Dr. Yasin Bulduklu, Prof. Dr. Süleyman Akbulut ve Genel Sekreter Nurettin Memur’un yanı sıra iş insanı Atilla Üner, Tiryakiler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tiryaki, Dirinler Makina Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dirin, Özkan Demir Çelik Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özkan, Kastaş Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Atılgan, TAYKON Çelik Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ömer Telcioğlu, Ege’s Yemek Yönetim Kurulu Başkanı Barış Kurt, GEMPOL Makine Mühendislik Sanayi Şti. Kurucu ve CEO’su Aydın Gülay, Baylan Ölçü Aletleri San.ve Tic.A.Ş. Genel Müdürü Serkan Alıcı , ASMAŞ Ağır Sanayi Makineleri Yönetim Kurulu Başkanı Davut Akbari, Sistas Çelik Dövme San Tic A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aydan, TÜV AUSTRIA Marine Teknik Danışmanı M. Tansel Ergün, Örnek Makina Sanayi ve Tic.A.Ş Genel Müdürü Hakan Örnekoğlu ile çok sayıda üst düzey yönetici ve iş insanı katıldı.

İftar programına katılımlarından dolayı tüm misafirlere teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Köse, İzmir’in ve ülkemizin iş dünyasında önemli yere sahip başarılı çalışmalara imza atan iş insanlarını İKÇÜ’de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti paylaştı. Her geçen gün başarı ivmesiyle büyüyen İKÇÜ’nün, İzmir’in önemli bir bilim yuvası olduğunu kaydeden Rektör Prof. Dr. Köse, “Biz üniversitelerin ulaşılabilir olmasını önemsiyoruz. Ülkemizin ekonomisine yön veren kurum ve kuruluşlarla bir araya gelmeyi, ortak projeler ve iş imkânları geliştirmeyi önemli buluyoruz. Günümüzde üretilen bilgi, direkt veya dolaylı bir şekilde topluma, sosyal yaşama dokunmuyorsa, ekonomiye yansımıyorsa fazla bir değeri kalmıyor. Dünya üniversiteleri artık kriterlerini bu stratejiler üzerine geliştiriyor. Daha çok çalışıp üretmenin bilincinde olan bir İKÇÜ olarak üniversite-şehir, üniversite-sanayi iş birliklerini daha fazla geliştireceğiz. Çünkü hepimizin ortak derdinin ülkemiz, bölgemiz ve İzmir’imiz olduğunu düşünüyorum. Gençlerimizin geleceğini inşa etmek ve ekonomik kalkınmaya destek sağlamak adına, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte çalışmaya hazırız. İKÇÜ’ye kuruluşundan bu yana destek veren iş dünyamızın değerli yöneticilerine, mensuplarımıza teşekkür ediyorum ve çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.