EğlenceEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’lü Öğrencilerin Dünya Dans Günü Kutlaması

Fotoğraf- Ahmoudou Mohamed

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) SKS Dans Topluluğu 29 Nisan Dünya Dans Günü’nü kutladı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) SKS Dans Topluluğuna bağlı olarak faaliyet gösteren Halk Dansları, Latin Dansları, Çağdaş Dans, Swing-Lindy Hop ve Hip Hop toplulukları, 29 Nisan Dünya Dans Günü’nü sundukları dans gösterisi ile kutladılar. İKÇÜ Hekim Hacı Paşa Konferans Salonunda gerçekleşen gösteriye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Dans Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Mehtap Söyler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Gösterinin açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Mehtap Söyler, İKÇÜ SKS Dans Topluluğunun beş senelik bir tarihi olduğunu belirterek, topluluk üyesi öğrencilerin kendi hazırladıkları koreografilerle 29 Nisan Dünya Dans Günü’nü ve kendi başarılarını kutladıklarını dile getirdi. Doç. Dr. Söyler, “Beden ve ruh birbirinden ayrılmaz. Dans, bedenin ve ruhun uyum içerisinde hareket ettiği bir sanat alanı. Bu açıdan, genç arkadaşlarımızın dansla ilgilenmelerini kendi gelişimleri açısından çok önemli buluyorum” dedi.