En GüncelİKÇUSpor

İKÇÜ’lü Öğrenciler Başarıya Yelken Açtılar

Son dönemlerde önemli başarılar elde eden İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Yelken Takımı, 13. Jimmy Key Universail 2024 Yelken Yarışlarında da IRC A1 kategorisinde ikinci olma başarısını gösterdi

Urla Yelkenci Topluluğu (URİYAT), Urla Yat Kulübü ve Jimmy Key Mağazalar Zinciri iş birliği ile düzenlenen 13. Jimmy Key Universail 2024 Yelken Yarışlarına 18 üniversiteden toplam 139 öğrenci 27 tekne katıldı. 

27-28 Nisan tarihlerinde Urla İskele’de düzenlenen yarışlarda İKÇÜ’yü başarıyla temsil eden İKÇÜ Yelken Takımı, IRC A1 kategorisinde ikincilik elde ederek başarılarına bir yenisini daha ekledi. 

Bu yıl “Hayallerin Rotası” sloganıyla düzenlenen yarışlarda ikincilik ödülünün sahibi olan Altuğ İlhan kaptanlığındaki İKÇÜ Yelken Takımının başarısı hakkında görüşlerini paylaşan Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Dr. Yeliz Doğru, “İKÇÜ’lü öğrenciler farklı branşlarda önemli başarılar elde etmeye devam ediyor. Erkek Basketbol Takımımızın Süper Lig Yükselme Grubunda mücadele etmeye hak kazanmasının ardından bir başarı da Yelken Takımımızdan geldi. Yelkencilerimiz katıldıkları her yarışta olduğu gibi 13. Jimmy Key Universail 2024 Yelken Yarışlarında da üniversitemizi zirveye taşıdı. Geçtiğimiz yıl Cumhuriyetimizin ikinci 100 yılı teması ile düzenlenen Jimmy Key Universail Yelken Yarışları’nda üç farklı kategoride şampiyonluk elde etmişlerdi. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun İstanbul’da düzenlediği Fetih Sporfest Yelken Yarışları’nda da 3’üncü olmuştuk. Yelkenlerini “Hayallerin Rotası”na açan ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin bayrağını mavi suların üzerinde en güzel şekilde dalgalandıran Yelken Takımımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.