AkademiEn GüncelKültür - Sanat

İKÇÜ, Özel Eğitim Öğrencilerinin Resim Sergisine Ev Sahipliği Yaptı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sanat ve Tasarım Fakültesi, Çiğli Şehit Samet Çakır Ortaokulu özel eğitim sınıfları öğrencilerinin resim sergisine ev sahipliği yaptı

Çiğli Şehit Samet Çakır Ortaokulu özel eğitim sınıfları öğrencilerine ait birbirinden güzel resimlerin yer aldığı sergi, Sanat ve Tasarım Fakültesi ev sahipliğinde İKÇÜ Sanat Galerisinde düzenlendi. Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikri Salman tarafından organize edilen serginin açılışına Çiğli Kaymakamı Fatih Görmüş, İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhsin Akbaş ve Prof. Dr. Yasin Bulduklu, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikri Salman, Çiğli İlçe Jandarma Komutanı J. Kıdemli Başçavuş Nazmi Dinçer, Çiğli Şehit Samet Çakır Ortaokulu Müdürü Hüseyin Özer Aksoy ile akademisyenler, öğretmenler, öğrenciler ve idari personel katıldı. 

Açılışta kısa bir konuşma yapan Okul Müdürü Hüseyin Özer Aksoy, “Sergide yer alan eserlerin bir kısmı özel eğitim öğrencilerimiz tarafından, bir kısmı da ortaokulda eğitim gören diğer öğrencilerimiz tarafından yapıldı” dedi. 

Sergiye ev sahipliği yapan ve etkinliğin organizasyonunu üstlenen Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikri Salman ise, “Özel eğitim sınıfları öğrencilerinin kendilerini ifade edebilmelerine olanak veren, sanat alanında da kendilerine yer bulmalarını sağlayan bu tür etkinlikler, onların gelişimlerini de şüphesiz olumlu yönde etkilemektedir. Her biri, özel ve biricik olan öğrencilerimizin çok kıymetli eserlerini İKÇÜ’de sergilemekten ayrıca mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.